Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Bagt fennikel med stegte svampe og grønkål

Lækker og anderledes salat, der kan spice en hverdagsret op med bagt fennikel, stegte shiitake-svampe og en syrlig vinaigrette.

© Anders Schønnemann

Opskrift på bagt fennikel med stegte svampe og grønkål

4 personer

Vitaminrig, velsmagende vintersalat og genialt tilbehør til større middage eller til en frikadelle på en hverdagsaften.

FENNIKELSALAT
fennikel 2 stk.
olivenolie 2 spsk.
timian 3 kviste frisk
salt og peber
grønkål 200 g
sukker 1 tsk.
shiitake-svampe 300 g
rødløg 1 stk.
olivenolie 1 spsk.
hvidløg 1 fed

VINAIGRETTE
eddike 1 spsk.
dijonsennep 1 tsk.
honning 1 tsk. flydende
olivenolie 3 spsk.

Sådan gør du

  • Skær top og bund af fennikel og skær fennikel i skiver. Pensl med olivenolie og fordel på en bageplade med bagepapir. Drys timian over, og krydr med salt og peber. Bag fennikel i ovnen ved 200 ° i ca. 20 min.
  • Rens grønkålen, og snit den fint. Drys kålen med lidt salt og sukker, og kram den godt.
  • Rens svampene. Pil løget, og skær i skiver. Varm olien på en pande og rist svampe med hvidløg og løg ved god varme i ca. 3 min. Tag panden af varmen.
  • Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
  • Vend grønkål med vinaigrette og dernæst med fennikel, svampe og løg. Krydr med salt og peber.

© Anders Schønnemann

Stort sort keramikfad fra Aage Wurtz.

Relaterede Artikler