© Anders Schønnemann

Bagt fennikel med stegte svampe og grønkål

Lækker og anderledes salat, der kan spice en hverdagsret op med bagt fennikel, stegte shiitake-svampe og en syrlig vinaigrette.

Opskrift på bagt fennikel med stegte svampe og grønkål

4 personer

Vitaminrig, velsmagende vintersalat og genialt tilbehør til større middage eller til en frikadelle på en hverdagsaften.

FENNIKELSALAT
fennikel 2 stk.
olivenolie 2 spsk.
timian 3 kviste frisk
salt og peber
grønkål 200 g
sukker 1 tsk.
shiitake-svampe 300 g
rødløg 1 stk.
olivenolie 1 spsk.
hvidløg 1 fed

VINAIGRETTE
eddike 1 spsk.
dijonsennep 1 tsk.
honning 1 tsk. flydende
olivenolie 3 spsk.

Sådan gør du

  • Skær top og bund af fennikel og skær fennikel i skiver. Pensl med olivenolie og fordel på en bageplade med bagepapir. Drys timian over, og krydr med salt og peber. Bag fennikel i ovnen ved 200 ° i ca. 20 min.
  • Rens grønkålen, og snit den fint. Drys kålen med lidt salt og sukker, og kram den godt.
  • Rens svampene. Pil løget, og skær i skiver. Varm olien på en pande og rist svampe med hvidløg og løg ved god varme i ca. 3 min. Tag panden af varmen.
  • Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
  • Vend grønkål med vinaigrette og dernæst med fennikel, svampe og løg. Krydr med salt og peber.
© Anders Schønnemann

Stort sort keramikfad fra Aage Wurtz.