Andebryst med syltede rødløg og sojaglace

Delikat rosastegt andebryst smager skønt med bagt julesalat, en sojaglace og syltede uimodståelige rødløg. Mangler du tilbehør, så rist nogle små kartofler sprøde i ovnen med olivenolie, krydderurter og hvidløg og servér dem til.

Andebryst
© Anders Schønnemann

Andebryst med endive, syltede rødløg og sojaglace

4 personer

Det skal du bruge:

Syltede rødløg

  • 2 rødløg
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 dl sukker
  • 2 laurbærblade

Andebryst

  • 2 stk. andebryst
  • salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

Endive

  • 2 julesalat
  • saft af 1 appelsin
  • 2 tsk. flydende honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Sojaglace

  • 3 dl ande- eller hønsefond
  • 3 spsk. honning
  • 3 spsk. sojasauce

Det skal du gøre:

Syltede rødløg

  1. Pil løgene og skær dem i kvarte.
  2. Del løgene i mindre stykker.
  3. Kom eddike, sukker og laurbærblade i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
  4. Tilsæt rødløgene, kog op, og vend forsigtig rundt.
  5. Tag gryden af varmen, og lad løgene ligge i lagen, indtil de skal serveres.

Andebryst

  1. Rids skindet på andebrysterne, og krydr med salt og peber.
  2. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebryststykkerne på skindsiden.
  3. Læg andebryststykkerne i et ovnfast fad, og steg i ovnen ved 180 ° i 15-20 minutter.

Endive

  1. Skær bunden af julesalaten, og skær salaten i kvarte.
  2. Læg dem i et ovnfast fad.
  3. Dryp appelsinsaft, honning og olivenolie over og krydr med salt og peber.
  4. Bag salaten i ovnen ved 180 ° i ca. 12 min., til den er gylden og mør. Vend dem undervejs.

Sojaglace

  1. Kom andefond, honning og sojasauce i en gryde, og kog op, til konsistensen tykner en smule.
  2. Tag gryden af varmen. Den får en mere sirupsagtig konsistens, når den afkøles.

Skær andebryst i skiver, og server med endive, sojaglace og syltede rødløg.