Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Andebryst med syltede rødløg og sojaglace

Delikat rosastegt andebryst smager skønt med bagt julesalat, en sojaglace og syltede uimodståelige rødløg. Mangler du tilbehør, så rist nogle små kartofler sprøde i ovnen med olivenolie, krydderurter og hvidløg og servér dem til.

Andebryst

© Anders Schønnemann

Andebryst med endive, syltede rødløg og sojaglace

4 personer

Det skal du bruge:

Syltede rødløg

  • 2 rødløg
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 dl sukker
  • 2 laurbærblade

Andebryst

  • 2 stk. andebryst
  • salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

Endive

  • 2 julesalat
  • saft af 1 appelsin
  • 2 tsk. flydende honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Sojaglace

  • 3 dl ande- eller hønsefond
  • 3 spsk. honning
  • 3 spsk. sojasauce

Det skal du gøre:

Syltede rødløg

  1. Pil løgene og skær dem i kvarte.
  2. Del løgene i mindre stykker.
  3. Kom eddike, sukker og laurbærblade i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
  4. Tilsæt rødløgene, kog op, og vend forsigtig rundt.
  5. Tag gryden af varmen, og lad løgene ligge i lagen, indtil de skal serveres.

Andebryst

  1. Rids skindet på andebrysterne, og krydr med salt og peber.
  2. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebryststykkerne på skindsiden.
  3. Læg andebryststykkerne i et ovnfast fad, og steg i ovnen ved 180 ° i 15-20 minutter.

Endive

  1. Skær bunden af julesalaten, og skær salaten i kvarte.
  2. Læg dem i et ovnfast fad.
  3. Dryp appelsinsaft, honning og olivenolie over og krydr med salt og peber.
  4. Bag salaten i ovnen ved 180 ° i ca. 12 min., til den er gylden og mør. Vend dem undervejs.

Sojaglace

  1. Kom andefond, honning og sojasauce i en gryde, og kog op, til konsistensen tykner en smule.
  2. Tag gryden af varmen. Den får en mere sirupsagtig konsistens, når den afkøles.

Skær andebryst i skiver, og server med endive, sojaglace og syltede rødløg.

Relaterede Artikler