© Peter Kam

Åben ravioli med oliven og varmrøget laks

En opskrift på en slags åben ravioli med fyld ovenpå i stedet for indeni. Af hjemmelavet pastadej, som kan udrulles med håndkraft, selv om det nu er lettest at bruge en pastamaskine - ægte pastafreaks har den garanteret stående, for alle andre er den en god investering.

Opskrift til 2 personer

Æltes sammen
100 g fint durummel
med 1 æg
og 1 tsk. olivenolie.**

**Læg dejen i en plastpose, og lad den hvile ½ t. Rul den ud, skær i store kvadrater, og kog 4 minutter i saltet vand. Udsten 100-150 g sorte oliven, udsteneren kan du fx købe i Kunst og Køkkentøj. Hak olivenkød sammen med 1 lille rød chili, flækket og uden kerner, samt 2 tsk. timianblade, bland med flager af varmrøget laks, ca.140 g, og drys det over pastapladerne.**