Her er den ultimative Valentinsdags-kage
Få opskriften på den store kærlighedserklæring her.
AfMay Kjærsgaard
Hindbærdrøm
Ca. 12 personer
Form: Silikomart “The ring”
Hindbærgelé:
120g hindbærpuré (uden kerner)
15g citron
29g glukose
2,5g pektin
48g sukker
Sådan gør du:
- Sukker og pektin vendes sammen, og sættes til siden.
- Hindbærpuré, citron og glukose koges op. Pektin og sukker piskes i og det hele koges igennem i 2-3minuter.
- 18g af hindbærgeleen støbes i hver ring.
- Sæt på frost.
Pannacotta:
260g fløde 38%
50g sukker
6,5g gelatineblade
Sådan gør du:
- Gelatinen sættes i blød. Reducer fløden til 220g. Sukker tilsættes og smeltes. Gelatine tilsættes.
- Ca. 23g pannacotta støbes oven på hindbærgeleen i hver ring. Sættes på frost.
Hindbærmousse:
235g fløde 38%
108g hindbærpuré
10g flormelis
6,5g gelatineblade
Sådan gør du:
- Gelatinen sættes i blød. Hindbærpuré og flormelis blandes. Fløde piskes let.
- Gelatine smeltes med lidt af hindbærpuréen og moussen vendes sammen. Moussen støbes oven på pannacottaindlægget, smøres ud og fryses.
Chokoladeovertræk:
1000g hvid chokolade
500g kakaosmør (ikke nødvendigt. Gør at chokoladeskallen ikke bliver lige så tyk)
100g hindbærpulver
Sådan gør du:
Chokoladen og kakaosmørret smeltes. Hindbærpulver blendes i og sættes til siden.
Der bliver en del chokoladeovertræk tilbage; det kan du bruge til at overtrække andre ting eller lave små chokolader.
Færdiggørelse af kagen:
- Varm chokoladen. Fjern de dybfrosne kager fra formen.
- Lad dem stå i fryseren og dyp dem én ad gangen. Bruge 2 tandstikker til at sænke ringen ned i chokoladen, lige til kanten.
- Fjern tandstikken og brug den til at dække hulerne. Lad tørre og pynt efter ønske.
LÆS OGSÅ: Dronninglund Slot åbner for eksklusiv Valentins-weekend