© Foto og styling: Stine Christiansen

Grillet blæksprutte med citrusstrejf og krydret peberfrugt-romesco

Med forkogt blæksprutte er dette et herligt og nemt måltid at tilberede på grillen. Server med lidt brød og så kan den sågar være hovedretten.

Forkogte blækspruttearme gør det til et supernemt måltid at lave. Men kan du kun få fat i en stor rå 8-armet blæksprutte, så begynd sådan:

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 4 forkogte store blækspruttearme
  • 1 røde peberfrugter
  • ½ rød chili
  • 37 ristede smuttede mandler
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stor tomat
  • ½ tsk. paprika
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber
  • ⅓ dl olivenolie
  • citronsaft
  • olie til pensling
  • ½ håndfuld urter f.eks. basilikum

Sådan gør du

  1. Rens og skyl den i koldt vand.
  1. Bring blæksprutten i kog sammen med 1 fed hvidløg, 2 citronskiver, en stor kvist persille og lidt salt i en gryde med vand, der akkurat dækker.
  1. Skum af, skru ned på lavt blus, og kog blæksprutten i 45 min.
  1. Sluk for varmen, og lad blæksprutten trække færdig i gryden.
  1. Tag blæksprutten op af kogelagen, og del den ud i arme.
  1. Grill peberfrugterne, til skindet bobler op og er mørkt.
  1. Pil skindet af, og fjern stilk og kerner.
  1. Kom peberfrugterne i en blender/multihakker sammen med chili uden kerner, mandler, hvidløg og tomat, og blend til en grov konsistens.
  1. Smag til med paprika, spidskommen, salt og peber, og rør den mere cremet med olivenolie.
  1. Dryp blækspruttearmene med lidt citronsaft, og pensl med olie.
  1. Grill dem i 1-2 min. på hver side på en rygende varm grill.
  1. Anret blækspruttearmene på en bund af romescosauce, og servér resten til.
  1. Pynt med basilikum eller fx brøndkarse.