© Anders Schønnemann

Tabbouleh med grillede blæksputter

Tabboulehen er en arabisk bulgursalat, som er nem at forberede i god tid. Lad også gerne blæksprutten marinere nogle timer i hvidløg og olie. Nem og lækker opskrift fra havet til grillen.

Opskrift til 4 personer

bulgur 2 dl
olivenolie 2 spsk.
tomater 250 g
bredbladet persille 3 spsk.
mynte 2 spsk., hakket
citron 1 stk.
blæksprutte-tuber 4 stk., rensede
hvidløg 2 fed
olivenolie
salt og peber

Kog bulgur efter anvisning, og afkøl helt, inden du vender den med 2 spsk. olivenolie.

Skær tomater i små stykker og vend med bulgur, hakket persille og mynte. Smag til med citronsaft.

Riv hvidløg, vend med lidt olie, og smør det på blæksprutten, også indeni. Lad den gerne trække et par timer på køl.

Grill blæksprutten ved høj varme i nogle få minutter per side – den skal kun lige være gennemvarmet.

Servér med tabbouleh.

Tallerken fra Rikke Jacobsen.