Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sommersalat med grillet ibericogris

Den lækre ret emmer af sommer og hyggelige grillaftener.

Sommersalat med grillet ibericogris

© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Grillet ibericogris med ananas, kokos, mynte og karry

2 personer

Det skal du bruge:

  • 1 dl kokosmælk
  • ½ dl limesaft
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 fed hvidløg
  • Fintrevet skal fra 1 økolime
  • 2 tsk. karry
  • Ca. 250 g ibericoflanksteak (secreto)
  • Salt og peber
  • ½ frisk ananas
  • 2 skalotteløg
  • Pynt – kokosnød i flager, mynte, koriander, thaibasilikum

Sådan gør du:

  1. Rør kokosmælk sammen med limesaft, rørsukker, knust hvidløg, fintrevet limeskal og karry, og smag til.
  2. Krydr kødet med salt og peber.
  3. Skræl ananassen, skær den i skiver, halvér dem, og fjern stokken i midten. Skær dernæst ananassen i tern, og snit skalotteløgene fint.
  4. Grill kødet på en rygende varm grill ca. 1 min. på hver side, og lad det hvile tildækket 2 min.
  5. Skær kødet i skiver, og anret på et fad sammen med ananas og skalotteløg.
  6. Hæld lidt af dressingen henover, og pynt med masser af krydderurter samt frisk kokosnød i flager.
  7. Servér straks sammen med resten af dressingen og brød, ris eller risnudler.

Relaterede Artikler