Sommersalat med grillet ibericogris

Den lækre ret emmer af sommer og hyggelige grillaftener.

Sommersalat med grillet ibericogris
© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Grillet ibericogris med ananas, kokos, mynte og karry

2 personer

Det skal du bruge:

  • 1 dl kokosmælk
  • ½ dl limesaft
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 fed hvidløg
  • Fintrevet skal fra 1 økolime
  • 2 tsk. karry
  • Ca. 250 g ibericoflanksteak (secreto)
  • Salt og peber
  • ½ frisk ananas
  • 2 skalotteløg
  • Pynt – kokosnød i flager, mynte, koriander, thaibasilikum

Sådan gør du:

  1. Rør kokosmælk sammen med limesaft, rørsukker, knust hvidløg, fintrevet limeskal og karry, og smag til.
  2. Krydr kødet med salt og peber.
  3. Skræl ananassen, skær den i skiver, halvér dem, og fjern stokken i midten. Skær dernæst ananassen i tern, og snit skalotteløgene fint.
  4. Grill kødet på en rygende varm grill ca. 1 min. på hver side, og lad det hvile tildækket 2 min.
  5. Skær kødet i skiver, og anret på et fad sammen med ananas og skalotteløg.
  6. Hæld lidt af dressingen henover, og pynt med masser af krydderurter samt frisk kokosnød i flager.
  7. Servér straks sammen med resten af dressingen og brød, ris eller risnudler.