
Sommersalat med grillet ibericogris
Den lækre ret emmer af sommer og hyggelige grillaftener.
AfGitte Heidi Rasmussen
Grillet ibericogris med ananas, kokos, mynte og karry
2 personer
Det skal du bruge:
- 1 dl kokosmælk
- ½ dl limesaft
- 1 spsk. rørsukker
- 1 fed hvidløg
- Fintrevet skal fra 1 økolime
- 2 tsk. karry
- Ca. 250 g ibericoflanksteak (secreto)
- Salt og peber
- ½ frisk ananas
- 2 skalotteløg
- Pynt – kokosnød i flager, mynte, koriander, thaibasilikum
Sådan gør du:
- Rør kokosmælk sammen med limesaft, rørsukker, knust hvidløg, fintrevet limeskal og karry, og smag til.
- Krydr kødet med salt og peber.
- Skræl ananassen, skær den i skiver, halvér dem, og fjern stokken i midten. Skær dernæst ananassen i tern, og snit skalotteløgene fint.
- Grill kødet på en rygende varm grill ca. 1 min. på hver side, og lad det hvile tildækket 2 min.
- Skær kødet i skiver, og anret på et fad sammen med ananas og skalotteløg.
- Hæld lidt af dressingen henover, og pynt med masser af krydderurter samt frisk kokosnød i flager.
- Servér straks sammen med resten af dressingen og brød, ris eller risnudler.