Små grillede auberginer med peberkompot & pinjekerner

Den perfekte start på en lækker grill-menu.

© Stine Christiansen

Små grillede auberginer med peberkompot, pinjekerner & pecorino

Antal personer: 4–6

Det skal du bruge:

  • 6 små auberginer
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 4 timiankviste
  • 1 løg
  • 2 små peberfrugter, rød og gul
  • 1 tsk. letrøget paprika
  • 2 timiankviste
  • 2 kviste oregano
  • 3 tomater
  • 2 spsk. pinjekerner
  • frisk revet pecorino eller parmesan
  • basilikum

Det skal du gøre:

  1. Halvér auberginerne på langs, og lav nogle små snit på tværs ned i kødet.
  2. Dryp med olivenolie, og krydr med salt, peber og timian.
  3. Grill dem indirekte, til de er gyldne og næsten møre, ca. 10 min.
  4. Hak løget, og skær peberfrugterne i små tern.
  5. Steg løg og peberfrugt i lidt olivenolie, til løgene er klare.
  6. Krydr med paprika, timian og oregano. Kom hakkede tomater samt pinjekerner ved, og varm det igennem.
  7. Fordel kompotten på auberginerne, drys med revet pecorino, og bag i yderligere 10 min.
  8. Kom evt. ekstra pecorino henover, og pynt med lidt frisk basilikum.