Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Opskrifter - grill - poussin

Grillet med grøntsagsrelish og grønne asparges

201105_grillbog_poussin

© bobedre.dk

Opskrift til 4 personer

poussiner 4 stk., ferske
grønne asparges 1 bundt
gulerødder 2 stk.
rødløg 2 stk., små
purløg 1 bundt
cornichoner 3 spsk.
kapers 1 spsk.
æbleeddike lidt
olivenolie 2 spsk.
havsalt
sort peber, friskkværnet

Start med grøntsagsrelishen; knæk eller skær den træede bund af aspargesne fra den mere møre top. Snit aspargesstænglerne i tynde ringe op til en centimeter fra, hvor aspargestoppen begynder. Gem toppene separat.

Skræl gulerødder og løg, og skær dem i ensartede, bittesmå tern. Snit purløget fint, hak cornichoner og kapers og vend med aspargesringe, løg og gulerødder. Marinér med lidt æbleeddike, olivenolien, og smag til med salt og peber. Lad relishen trække minimum et par timer på køl.

Blanchér kort aspargestoppene i kogende, saltet vand, og afkøl straks helt, så de forbliver grønne og sprøde. Gem dem afdryppet på køl.

Klargør poussinerne ved at skære vingerne af, skær eller klip på begge sider af ryggraden fra hale mod hoved og fjern den. Drej nu lårene indad, og giv brystet et kraftigt tryk, så poussinerne flades og bliver ens tykke. Krydr begge sider med salt og peber.

Ved servering:
Grill poussinerne ved medium temperatur og under låg 6-7 minutter på hver side. Tjek ved overlårene, om der løber klar saft fra kødet, så ved du, at de er gennemtilberedt.

Smag på relishen, justér smagen en sidste gang og tilsæt lidt mere olie, hvis den virker tør.

Servér de varme grillede poussiner til.

Relaterede Artikler