201105_grillbog_oesters
© bobedre.dk

Opskrifter - grill - østers

Grillede med persille- og hvidløgsfrakke

Opskrift til 4 personer, som snack

østers 12 stk., friske
smør 2 spsk., blødt
hvidløg 1 fed
persille 1 lille bundt
skalotteløg 1 stk.
brød 100 g, tørret eller grov rasp
citron 1 stk., saften herfra
havsalt
sort peber, friskkværnet

Vask, slyng og hak persillen fint. Pil og knus hvidløgsfeddet, pil og hak skalotteløget så fint, du kan. Rør alt med det bløde smør, og justér til en fast konsistens med det knuste, tørrede brød eller rasp. Krydr med salt, peber og frisk citronsaft. Pak smørret i køkkenfilm, form det til en lille cylinder og hold det på køl til servering.

Ved servering:
Åbn de friske østers med en østerskniv, og tjek for friskhed både ved den modstand, de yder i åbningen og ved at dufte til dem – de skal dufte rent og friskt af hav.

Løsn østersene fra underskallen, og hæld lidt af saften fra, hvis der er skaldele til stede.

Skær tynde skiver eller tykkere halve skiver af kryddersmørret, og læg en på hver østers. Læg evt. et par stykker frisk, krøllet sølvpapir på grillens rist, så østersene har noget at stå opret på, og så den mest hårde varme ikke splintrer skallerne.

Grill 6 østers ad gangen ved medium varme og under låg 3-4 minutter, til smørret er smeltet og gratineret let og duftende over de varme østers. Lad dem køle let, og servér dem i skallerne som en lille snack med en lille gaffel eller en tandstikker ved.