201105_grillbog_kyllingeboller
© bobedre.dk

Opskrifter - grill - kyllingeboller

Grillet på spyd med marineret sommerkål-salat og radisser i soya-honning-vinaigrette

Opskrift til 4 personer

kyllingebryst 350 g uden skind
hvidløg 1 fed
frisk koriander 6 stængler
maizena 2 spsk.
soya 2 spsk.
fishsauce 1 spsk.
mel 2 dl
spidskål 1 stk., lille
radiser 1 bundt
dijonsennep 1 spsk. til servering
soya 2 spsk.
ingefær saften af 1 tommeltotstort stk.
olie 2 dl, neutral
akaciehonning

Start med kyllingebollerne; skær kødet i mindre stykker, og blend det med hvidløg, koriander, maizena, soya og fishsauce i en foodprocessor til en lind fars. Lad farsen hvile en time på køl, drys melet på et arbejdsbord og tril 12-16 små kyllingeboller. Hvis farsen er meget våd, trilles bollerne med mere mel. Holdes på køl til servering.

Fjern yderbladene på kålen, del og fjern stokken, og snit fint. Vask og trim radiserne i top og bund, og snit eller skær dem i så tynde skiver som muligt, gerne på langs. Gem radiserne i koldt vand til brug.

Pisk soya og ingefærsaft sammen, tilsæt olien under piskning og smag til med akaciehonning, til dressingen er tyknet. Den skal smage kraftigt, men også sødmefuldt.

Ved servering:
Stik kyllingebollerne på et metalspyd 2, 3 eller 4 ad gangen, og grill dem på begge sider 5 minutter ved medium til lav temperatur og med låg på grillen.

Vend kålen grundigt med 2?3 af dressingen og dijonsennep. Dræn radisserne.

Når kyllingebollerne er færdige, skubbes de af de varme spyd med en grilltang og pensles med den sidste dressing. Bollerne serveres på kålsalaten med radiserne drysset over.