Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Opskrifter - grill - fjæsing

Grillet med hvidløgs-bruschetta og smørbønnepuré

201105_grillbog_fjaesing

© bobedre.dk

Opskrift til 4 personer, som snack

smørbønner 100 g, tørrede
hvidløg 3 fed
jomfruolivenolie ½ dl
citroner 1-2 stk.
fjæsing 4 små fileter af, alternativt makrel eller sild
ciabattabrød 1 stk., daggammelt
hvidløg 2 fed
citron 1 stk.
havsalt
sort peber, friskkværnet
salsa verde evt. lidt

Sæt smørbønnerne i blød natten før brug, og kassér vandet. Kog smørbønnerne og de tre pillede fed hvidløg møre i rigeligt, letsaltet vand i 45-50 minutter.

Lad bønnerne og hvidløg køle i kogevandet, dræn dem og blend i en foodprocessor med olivenolie, saft af 1 citron, lidt salt og peber og evt. lidt af kogevandet til en fin puré. Smag til med mere salt, peber og evt. citronsaft.

Ved servering;
Tjek, at grillen er klar og medium varm. Drys fjæsing-fileterne med salt og peber, pil og del de to hvidløgsfed, og skær brødet i 1-cm-skiver. Grill først fiskefileterne på skindsiden 2-3 minutter, før de vendes og grilles kort på kødsiden 10-20 sekunder.

Tag fiskene fra varmen, og lad dem trække lidt. Imens dryppes brøddet let med olivenolie og grilles 1-1½ minut på hver side. Tag brødene fra varmen, og gnub skærefladen på de friske hvidløg over den sprøde skorpe, så brødene parfumeres. Læg en god skefuld bønnepuré på hver bruschetta, fordel fiskene og dryp med citronsaft.

Servér evt. med salsa verde.

Relaterede Artikler