Opskrifter - grill - bagt butterdej

Grillbagt med karameliserede løg og Tallegio

201105_grillbog_butterdej

© bobedre.dk

Opskrift til 4 personer som for- eller efter-snack

butterdej 1 plade frosset løg 3 stk. smør 1 tsk. Tallegio ost 80 g sorte oliven evt. lidt til servering havsalt

Start med de karameliserede løg. Pil og snit løgnene fint. Sautér dem ved lav varme i smør og med lidt salt i i hvert fald 15 og gerne 20 minutter, så de karameliserer roligt, bliver gyldne og søde og ikke branker og bliver bitre. Afkøles og gemmes til brug.

Ved servering: Sørg for, at grillens temperatur er meget lav, eller koncentrer briketterne og dermed varmen i den ene side, så butterdejen ikke får for direkte varme.

Dæk grillristen med et stykke foldet sølvpapir.

Rul butterdejen ud til halv tykkelse på et meldækket bord, skær 4 større eller 8 mindre bjælker ud, og læg en skefuld karameliserede løg og en skive Tallegio på hver.

Bag butterdejen 8-10 minutter i grillen under låg og tjek, at bunden er gennembagt. Osten behøver ikke gratinere, men skal blot smelte sammen over løgene.

Servér evt. stykkerne drysset med hakket sort oliven.

Relaterede Artikler