
Opskrifter - grill - bagt butterdej
Grillbagt med karameliserede løg og Tallegio
AfOpskrift til 4 personer som for- eller efter-snack
butterdej 1 plade frosset
løg 3 stk.
smør 1 tsk.
Tallegio ost 80 g
sorte oliven evt. lidt til servering
havsalt
Start med de karameliserede løg. Pil og snit løgnene fint. Sautér dem ved lav varme i smør og med lidt salt i i hvert fald 15 og gerne 20 minutter, så de karameliserer roligt, bliver gyldne og søde og ikke branker og bliver bitre. Afkøles og gemmes til brug.
Ved servering:
Sørg for, at grillens temperatur er meget lav, eller koncentrer briketterne og dermed varmen i den ene side, så butterdejen ikke får for direkte varme.
Dæk grillristen med et stykke foldet sølvpapir.
Rul butterdejen ud til halv tykkelse på et meldækket bord, skær 4 større eller 8 mindre bjælker ud, og læg en skefuld karameliserede løg og en skive Tallegio på hver.
Bag butterdejen 8-10 minutter i grillen under låg og tjek, at bunden er gennembagt. Osten behøver ikke gratinere, men skal blot smelte sammen over løgene.
Servér evt. stykkerne drysset med hakket sort oliven.