Grillet en papillote med torsk, citron og dukkah

En papillote – eller fiskepakke på godt dansk – er en nem og ligetil måde at grille sin fisk, så den får ekstra smag og saft. Få her Jon Daniel Edlunds version med et knasende tvist.

Mange tænker ofte på kød, når der skal grilles. Men fisk er fantastisk at bruge til grillen, da det har en frisk smag og tilmed er sundt, uden det nødvendigvis smager sådan. Denne simple en papillote med torsk er en af den tidligere bagedyst-deltager og madentusiast, Jon Daniel Edlunds, sommerfavoritter. Med syren fra citronen og knas fra den arabiske nøddeblanding, kaldet dukkah, er det en nem og lækker tilføjelse til sommerbordet.

Når du pakker din fisk ind i små pakker af sølvpapir, giver den indirekte varme fra grillen endnu mere smag og saftighed til fisken fra de råvarer, du lægger ved i pakken. Foto: Thomas Dahl. Styling: Lone Monna

Jon har tilberedt en papillote på grillen 4K fra Everdure by Heston Blumenthal, der er udstyret med to diskrete stegetermometre i låget, som kan kontrolleres fra din telefon.

© Thomas Dahl

Læg pakkerne direkte på grillen – gerne ude i siden, så de ikke får alt for meget direkte varme. Med kulgrillen 4K fra Everdure by Heston Blumenthal kan du ved hjælp af det præcise airflow-system sikre dig en perfekt temperatur. Grill dem i 3-4 minutter, til fisken lige akkurat er tilberedt. Åbn pakkerne lige inden servering, og drys med dukkah og friskpresset citronsaft.

Se Jons version af den perfekte grillaften i videoen herunder, og få flere af hans lækre sommeropskrifter på Everdurebyheston.dk.