Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grillet en papillote med torsk, citron og dukkah

Annonce En papillote – eller fiskepakke på godt dansk – er en nem og ligetil måde at grille sin fisk, så den får ekstra smag og saft. Få her Jon Daniel Edlunds version med et knasende tvist.

Mange tænker ofte på kød, når der skal grilles. Men fisk er fantastisk at bruge til grillen, da det har en frisk smag og tilmed er sundt, uden det nødvendigvis smager sådan. Denne simple en papillote med torsk er en af den tidligere bagedyst-deltager og madentusiast, Jon Daniel Edlunds, sommerfavoritter. Med syren fra citronen og knas fra den arabiske nøddeblanding, kaldet dukkah, er det en nem og lækker tilføjelse til sommerbordet.

Når du pakker din fisk ind i små pakker af sølvpapir, giver den indirekte varme fra grillen endnu mere smag og saftighed til fisken fra de råvarer, du lægger ved i pakken. Foto: Thomas Dahl. Styling: Lone Monna

Det skal du bruge

Fiskepakker

  • 400 g lange-fisk (torsk eller anden hvid fisk kan også bruges)
  • 1/2 citron
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber

Dukkah

  • En stor håndfuld blandede nødder og kerner (mandler, hasselnødder, pistacienødder, græskarkerner og/eller solsikkekerner – alt kan bruges)
  • 1 tsk. hele korianderfrø
  • 1 tsk. hele spidskommenfrø
  • 1 tsk. hele fennikelfrø
  • 1 tsk. chili
  • 1 tsk. sumak-krydderi
  • Salt og peber

Jon har tilberedt en papilote på grillen 4K fra Everdure by Heston Blumenthal, der er udstyret med to diskrete stegetermometre i låget, som kan kontrolleres fra din telefon. Foto: Thomas Dahl

Sådan gør du

Dukkahen
Hæld alle ingredienserne op i en pande, og rist dem ved middel varme i ca. 10 minutter. Rør ofte rundt, så det ikke brænder på. Det skal gerne begynde at dufte og tage en lille smule farve, så krydderierne får lov til at riste igennem og udvikle masser af duft og smag. Afkøl det, og blend det i en mini-hakker, til du har et groft pulver.

Fiskepakkerne
Skær fisken ud i fire mundrette stykker, og placér dem enkeltvis på et stort stykke folie, så du laver én pakke pr. person. Hæld olivenolie, salt og peber henover fisken, og placér nogle tynde skiver citron ovenpå. Pak den grundigt ind i folien, så du sikrer dig, at dampen ikke slipper ud under tilberedningen, og læg dem klar til at komme på grillen.

Læg pakkerne direkte på grillen – gerne ude i siden, så de ikke får alt for meget direkte varme. Med kulgrillen 4K fra Everdure by Heston Blumenthal kan du ved hjælp af det præcise airflow-system sikre dig en perfekt temperatur. Grill dem i 3-4 minutter, til fisken lige akkurat er tilberedt. Åbn pakkerne lige inden servering, og drys med dukkah og friskpresset citronsaft.

Se Jons version af den perfekte grillaften i videoen herunder, og få flere af hans lækre sommeropskrifter på Everdurebyheston.dk.