Grillede jomfruhummere med estragon-aioli og melonsalat

Jomfruhummere tilberedt på grill er en lækker og nem forret. Servér med en intens estragon-aioli, en frisk melonsalat og grillet surdejsbrød.

Grillede jomfruhummere melonsalat estragon-aioli
© Foto: Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjær

Ovale fade og lille skål fra keramiker Lena Pedersen, mørk tallerken fra keramiker Matilde Stub, træske og messingske privateje.

Grillede jomfruhummere med estragon-aioli og melonsalat

Danske jomfruhummere er verdens bedste og er rigtig gode på grillen. Her serveret med en aioli, grillet brød og en skøn melonsalat.

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Estragon-aioli

  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1 tsk. grovkornet sennep
  • saft af ½ citron
  • 1 dl olivenolie
  • 5 kviste estragon
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Melonsalat

  • 1 galiamelon
  • 1 cantaloupmelon
  • 2 snackagurker
  • 1 potte brøndkarse
  • salt og peber
  • olivenolie

Grillede jomfruhummere

  • 8 jomfruhummere
  • 75 g smør
  • 1 fed presset hvidløg
  • 3 kviste frisk persille
  • reven skal af 1 økologisk citron
  • salt og peber

  • 4-6 skiver surdejsbrød

Sådan gør du:

Estragon-aioli

  1. Kom æggeblomme, sennep og citron i en skål sammen med presset hvidløg.
  2. Hæld gradvist olie i, mens du pisker med en elpisker, til mayonnaisen tykner.
  3. Tilsæt hakket estragon, og smag til med salt og peber og eventuelt mere citron.

Agurk-melon-salat

  1. Skær melonerne i tern.
  2. Skær agurkerne i tynde strimler på langs, og vend med melon og brøndkarse.
  3. Krydr med salt og peber. Dryp lidt olivenolie over.

Grillede jomfruhummere

  1. Flæk jomfruhummerne på langs, fjern den sorte tarm.
  2. Rør smørret blødt med presset hvidløg, finthakket persille og revet citronskal.
  3. Anbring jomfruhummerne i et fad, som tåler at komme over grillen med skærefladen op. Fordel hvidløgssmørret over dem, og sæt fadet på grillen. Grill i ca. 5 minutter. Giv dem endelig ikke for meget.
  4. Grill brødet, og servér til de grillede jomfruhummere med estragon-aioli og melonsalat.