Grill-pizza med kartofler og trøffelolie

Her finder du en god opskrift på en lækker forret med kartofler og trøffelolie.

Stenovnssnack med kartofler og trøffelolie
© Tia Borgsmidt

Stenovnssnack med kartofler og trøffelolie

Vi tænder op i den udendørs ovn og griller tynde pizzaer næsten som i Italien. Servér pizzaerne som en let og lækker snack.

Til 4 pizzaer

Dét skal du bruge:

Pizzadej

  • 2 ½ dl vand
  • 20 g gær
  • 2 tsk. groft salt
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • ca. 150 g italiensk hvedemel "Tipo 00"

Topping

  • 2 bagekartofler
  • 1 bæger ricotta
  • 4 kviste rosmarin
  • flagesalt
  • trøffelolie
  • friske urter

Sådan gør du:

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt salt og dernæst fuldkorns-durummel.
  3. Rør hvedemel i lidt ad gangen og ælt, til dejen er glat og smidig.
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
  5. Del dejen i 4 stykker.
  6. Skær kartoflerne i ultra tynde skiver fx på en mandolin.
  7. Hak rosmarin.
  8. Rul dejen tyndt ud. Et stykke ad gangen.
  9. Smør dejen med ricotta, og drys med rosmarin.
  10. Fordel kartoflerne taglagte på bunden, og krydr med salt og peber.
  11. Bag til pizzaen er sprød i overfladen og langs kanten.
  12. Dryp trøffelolie over, og top med friske urter.