Vichyssoise
© Styling: Lone Klær, Foto: Tia Borgsmidt

Vichyssoise med karamelliserede løg og frisk timian

En lille skål fransk vintersuppe der forkæler på en kold vinterdag.

Vichyssoise med karamelliserede løg

En cremet suppe lavet på porrer, kartofler og grøntsagsbouillon. Servér suppen med karamelliserede løg og friske krydderurter.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Vichyssoise

  • store porrer
  • 150 g kartofler
  • ½ løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ laurbærblad
  • 1 timiankviste
  • 1 dl piskefløde
  • flagesalt og peber

Karamelliserede løg

  • 1 skalotteløg
  • ½ rødløg
  • 12 g smør
  • ½ spsk. brun farin

Tilbehør

  • Frisk timian (alternativt kan du bruge persille)
  • ½ surdejsflute

Sådan gør du

Vichyssoise

  1. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skyl dem godt.
  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
  1. Pil og hak løget.
  1. Varm olien i en gryde, og svits porre, kartofler og løg, til det er gyldent.
  1. Hæld bouillon på grøntsagerne, og tilsæt laurbærblad og timiankviste.
  1. Lad grøntsagerne simre under låg i ca. 20 min., til de er møre.
  1. Fjern laurbærblad og timiankviste, og blend suppen.
  1. Tilsæt piskefløde, og varm op. Smag suppen til med flagesalt og peber.

Karamelliserede løg

  1. Pil løgene, og skær dem i skiver.
  1. Smelt smørret på en pande, og brun løgene ved jævn varme.
  1. Tilsæt brun farin, og lad løgene karamellisere.

Seervering

  1. Anret suppen i skåle, og top med karamelliserede løg og timian.
  1. Servér med skiver af surdejsflute.