© Styling: Lone Klær, Foto: Tia Borgsmidt Forret Vichyssoise med karamelliserede løg og frisk timian En lille skål fransk vintersuppe der forkæler på en kold vinterdag. Af Lone Kjær — 11. januar 2024 Vichyssoise med karamelliserede løg En cremet suppe lavet på porrer, kartofler og grøntsagsbouillon. Servér suppen med karamelliserede løg og friske krydderurter. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Vichyssoise 1½ store porrer 150 g kartofler ½ løg 1 spsk. olivenolie 4 dl grøntsagsbouillon ½ laurbærblad 1 timiankviste 1 dl piskefløde flagesalt og peber Karamelliserede løg 1 skalotteløg ½ rødløg 12 g smør ½ spsk. brun farin Tilbehør Frisk timian (alternativt kan du bruge persille) ½ surdejsflute Sådan gør du Vichyssoise Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skyl dem godt. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil og hak løget. Varm olien i en gryde, og svits porre, kartofler og løg, til det er gyldent. Hæld bouillon på grøntsagerne, og tilsæt laurbærblad og timiankviste. Lad grøntsagerne simre under låg i ca. 20 min., til de er møre. Fjern laurbærblad og timiankviste, og blend suppen. Tilsæt piskefløde, og varm op. Smag suppen til med flagesalt og peber. Karamelliserede løg Pil løgene, og skær dem i skiver. Smelt smørret på en pande, og brun løgene ved jævn varme. Tilsæt brun farin, og lad løgene karamellisere. Seervering Anret suppen i skåle, og top med karamelliserede løg og timian. Servér med skiver af surdejsflute. Relateret Forret Sprøde kartoffelchips med hjemmelavet dip Forret Opskrift på sprøde bruschetta med krabbe og fennikel Forret Opskrift på fyldte, grillede blæksprutter i krydderolie Forret Opskrift på dampede sommergrøntsager med hollandaise Forret Opskrift på lækker grøntsagstærte med burrata og marinerede grøntsager Forret Er du vild med bloody mary, vil du elske disse spicy østers