Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tatar

Vi forfiner den klassiske tatar og supplerer med søde solbær, en syrlig kærnemælksdressing og sprøde pærer.

© Anders Schønnemann

4 personer

Ryste-solbær
solbær 100 g
sukker 30 g

Tatar
oksemørbrad
inderlår 400 g

Kærnemælksdressing
kærnemælk 1⁄2 dl
fløde 1⁄2 dl
krydderurter 1 lille bundt, fx persille, kørvel eller basilikum
salt og peber

Tilbehør
salat 1 stk. frisée
pærer 2 stk.

• Skyl solbærrene, tør dem godt, og læg dem lagvis i en skål med sukker. Vend forsigtig rundt i bærrene, og lad dem stå et par timer, indtil sukkeret er opløst, og saften begynder at blive trukket ud.
• Få slagteren til at hakke kødet, hvis du ikke selv har en kødhakker.
• Kom kærnemælk, fløde og krydderurter i en blender, og kør til en grøn dressing. Smag til med salt og peber.
• Skyl salaten, og slyng den tør.
• Skær pærerne i kvarte, fjern kernehusene, og skær pærerne i tynde både.
• Anrét salat, pærer og tatar på tallerkener.
• Top med solbær, og dryp kærnemælksdressing over.

Relaterede Artikler