© Anders Schønnemann

Tatar

Vi forfiner den klassiske tatar og supplerer med søde solbær, en syrlig kærnemælksdressing og sprøde pærer.

4 personer

Ryste-solbær
solbær 100 g
sukker 30 g

Tatar
oksemørbrad
inderlår 400 g

Kærnemælksdressing
kærnemælk 1⁄2 dl
fløde 1⁄2 dl
krydderurter 1 lille bundt, fx persille, kørvel eller basilikum
salt og peber

Tilbehør
salat 1 stk. frisée
pærer 2 stk.

• Skyl solbærrene, tør dem godt, og læg dem lagvis i en skål med sukker. Vend forsigtig rundt i bærrene, og lad dem stå et par timer, indtil sukkeret er opløst, og saften begynder at blive trukket ud.
• Få slagteren til at hakke kødet, hvis du ikke selv har en kødhakker.
• Kom kærnemælk, fløde og krydderurter i en blender, og kør til en grøn dressing. Smag til med salt og peber.
• Skyl salaten, og slyng den tør.
• Skær pærerne i kvarte, fjern kernehusene, og skær pærerne i tynde både.
• Anrét salat, pærer og tatar på tallerkener.
• Top med solbær, og dryp kærnemælksdressing over.