Suppe af hvide asparges med brunet smør og urter
© TIA BORGSMIDT

Suppe af hvide asparges med brunet smør og urter

Det er ren luksus at nyde de hvide asparges i en cremet, skummende suppe med brunet smør. Retten passer perfekt til en uforglemmelig aften.

Suppe af hvide asparges med brunet smør og urter

4 Personer

Aspargessuppe er en dejlig delikatesse – her serveret med brunet smør. Suppen kan med fordel tilberedes i god tid, inden dine gæster kommer.

Det skal du bruge:

Suppe af hvide asparges

  • 500 g hvide asparges
  • 1 skalotteløg
  • 200 g kartofler
  • 20 g smør
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl piskefløde
  • Revet skal af 1 ubehandlet citron
  • Flagesalt og peber

Brunet smør

  • 100 g smør
  • 1 lille bundt kørvel til pynt

Pynt

  • Evt. spiselige blomster til pynt, fx hvid biblomme

Sådan gør du:

Suppe af hvide asparges

  1. Knæk den nederste træede ende af og skræl de hvide asparges fra hovedet og ned.
  2. Skær asparges i snitter. Gem hovederne til senere.
  3. Pil og hak løget.
  4. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
  5. Smelt smørret i en gryde og steg løgene, til de er bløde.
  6. Tilsæt kartofler og bouillon og lad det koge i ca. 8 min.
  7. Tilsæt asparges og kog i yderligere ca. 5 min., til de er møre.
  8. Blend suppen og tilsæt fløde.
  9. Er konsistensen for tyk, spædes til med mere bouillon.
  10. Smag suppen til med citronskal, flagesalt og peber.
  11. Damp aspargeshovederne i ca. 3 min.

Brunet smør

  1. Smelt smørret i en gryde, og lad det bruse op. Pas på, det ikke branker. Det skal brunes og dufte af nødder.

Servering:

  1. Blend suppen til den skummer let.
  2. Anret i skåle og top med hvide aspargeshoveder. Pynt med kørvel og evt. spiselige blomster.
  3. Servér med brunet smør.