Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Små ostetærter med salat

Nemme at lave og flotte at se på.

© Anders Schønnemann

Til 4 personer

filodej 2 ark
smør 50 g
æg 1 stk. XL
piskefløde 1 dl
salt og peber
Primadonnaost 1 dl fint revet
friséesalat 1 stk.
pinjekerner 4 spsk. ristede
olie 2 spsk.
sennep 1 tsk.
eddike 1 tsk.
sukker

  • Sæt ovnen på 175°.
  • Klip filodejen i 8 ruder a ca. 20 x 20 cm.
  • Smelt smørret, og pensl fire fordybninger i en metal-muffinform med plads til 12 muffins. Fordel i hele formen, så tærterne ikke hænger sammen.
  • Læg et ark filodej i de penslede fordybninger, og pensl derefter dejen med smør.
  • Læg et ark mere ovenpå, forskudt, så det ligner en stjerne, og pensl igen med smør.
  • Pisk ægget sammen med fløde, og krydr med salt og peber.
  • Kom æggemassen i fordybningerne med filodej.
  • Kom osten ovenpå.
  • Sæt formen midt i ovnen, og bag i ca. 15 min.
  • Tag tærterne ud, og afkøl i 5-10 min. inden servering.
  • Anret salaten på fire tallerkener. Drys med pinjekerner. Rør dressingen sammen, og smag til med salt og lidt sukker, og hæld over salaten.
  • Anret tærten ved siden af salaten, og servér.

Relaterede Artikler