Selleripuré med spicy bløde løg
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Selleripuré med spicy bløde løg og sprøde rødebedechips

En fløjsblød selleripuré serveres med bløde løg, som er let spicy.

Selleripuré med spicy bløde løg og sprøde rødebedechips

Denne forret er en vidunderlig sammensmeltning af konsistenser -let, luftig, blød og sprød.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Selleripuré

  • ½ lille knoldselleri
  • 10 g smør
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ fed hvidløg
  • 1 kviste frisk timian
  • 1 dl piskefløde
  • flagesalt og peber

Sprøde rødbedechips

  • 100 g rødbeder
  • ½ l olie til fritering
  • flagesalt

Bløde løg

  • 1 store rødløg
  • ½ rød chili
  • 12 g smør
  • ½ spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. brun farin
  • flagesalt

Andet

  • 1 spsk. boghvede
  • ½ bakke løgspirer

Sådan gør du

Selleripuré

  1. Skræl knoldselleri, og skær i små tern.
  1. Smelt smørret i en stor gryde, og brun selleri et par minutter.
  1. Hæld bouillon i gryden, og tilsæt presset hvidløg og timian.
  1. Lad sellerien simre ved svag varme i ca. 15 min., til den er mør.
  1. Si bouillonen fra, fjern timiankviste, og blend sellerien, mens du gradvist tilsætter 2 dl bouillon og dernæst fløde.
  1. Blend, til puréen har en luftig konsistens.
  1. Spæd til med mere bouillon hvis nødvendigt.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Sprøde rødbedechips

  1. Skræl rødbederne, og tør dem godt.
  1. Skær dem i tynde skiver på en mandolin.
  1. Kom olien i en gryde, og varm op til 180o.
  1. Fritér rødbederne, til de er sprøde. Drys med flagesalt.

Bløde løg

  1. Pil løgene, og skær dem i skiver, ca. 5 mm tykkelse.
  1. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  1. Smelt smørret på en pande, og tilsæt løg og chili.
  1. Lad løgene stege i ca. 10 min. ved svag varme, til de er bløde.
  1. Tilsæt eddike og brun farin, og vend rundt.
  1. Smag til med flagesalt.
  1. Rist boghvede sprød og gylden på en tør pande.

Servering

  1. Anret selleripuré og bløde løg i skåle.
  1. Top med ristet boghvede, rødbedechips og spirer.
Selleripuré med spicy bløde løg
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt