Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Saltet laks med agurk og tahin

Mere en opskrift på et startskud end en forret - lige nok til at vække appetitten med friske purløg og krydret tahinskum.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer
fersk laksefilet 100 g, uden skind
fint salt 1½ tsk.
sukker ½ tsk.
sort peber ½ tsk., friskkværnet
skoleagurk 1 stk.
sødmælk 1 ½ dl
tahin (sesampasta) 1 tsk.
groft salt ½ tsk.
olivenolie 1 spsk.
mandler 2 spsk., grofthakkede, ristede og smuttede
purløg ½ bdt., frisk

Rens laksestykket for eventuelle ben- og skindrester, og gnid det med en blanding af salt, sukker og peber.

Pak den krydrede fisk ind i plastfolie, og læg den i køleskabet i 6-12 timer.

Flæk agurken, og fjern kernerne, fx med en teske. Skær agurken i skiver og laksen i mundrette bidder.

Kog mælk, tahin og salt op i en lille tykbundet gryde, og blend det til skum, fx med en stavblender eller en mælkeskummer.

Fordel ved serveringen agurk, laks og mandler i bunden af fire glas. Slut af med lidt olivenolie, purløg i stave og skummet tahin.

Tallerken, FormFatale, glas, Peugeot og kande/vase fra Muuto.

Relaterede Artikler