© Pia Enghild

Røget helleflynder med rå brombærkompot

Rørende enkelt, men fantastisk lækkert. De friske brombær klæder fiskens røgede smag, og så ser det smukt ud på tallerkenen.

Opskrift til 4 personer

cornichoner 5 stk.
aflangt chalotteløg 1 stk., pillet
frisk estragon, bladene fra 4 kviste
frisk mynte, bladene fra 1 kvist
brombær ca. 100 g
olivenolie 1 spsk.
havsalt 1 nip, fx Læsø sydesalt
friskpresset citronsaft – hvis brombærrene er meget søde
eller honning – hvis bærrene er sure
røget helleflynder 200 g i tynde skiver, røget hellefisk kan også bruges
smørristet, lyst brød 4 skiver

Skær cornichoner og chalotteløg i tynde skiver, og vend dem sammen med grofthakket estragon og mynte.

Vend brombærrene med olivenolie og salt. Tilføj evt. lidt citronsaft eller honning, alt efter om bærrene er hhv. for søde eller for sure.

Anret helleflynder og brombær på fire tallerkener. Strø med let hånd cornichonblandingen over, og afslut med lidt friskkværnet sort peber.

Servér sammen med en skive godt, smørristet brød til hver.

Service fra Rikke Jakobsen og dug, Bonderose i hvid, fra Georg Jensen Damask.