© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Forret Rimmet havtaske med nye kartofler og ærteskum En let og delikat ret, der sagtens kan laves dagen før. Se opskriften lige her. Af Lone Kjær — 03. juli 2021 Rimmet havtaske med nye kartofler og ærteskum Rimmet fisk er en dejlig måde at servere rå fisk på. Retten er delikat og let, og da fisken rimmes, dagen før den serveres, er retten nem at lave. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Rimmet havtaske 150 g havtaskefilet ½ tsk. flagesalt ½ tsk. sukker 1 spsk. olivenolie ½ saft og skal af ubehandlet citron Ærteskum 100 g ærter ½ dl sødmælk ½ dl piskefløde 4 små nye kogte kartofler flagesalt og peber ½ potte ærteskud Sådan gør du Rimmet havtaske Tjek fisken efter, og fjern eventuelle hinder og ben. Skær havtasken i tynde skiver, og læg den i en beholder med tilhørende låg. Drys med flagesalt og sukker. Rør olivenolie med citronskal og -saft, og hæld over fisken. Stil beholderen tildækket på køl til næste dag. Ærteskum Kom ærter og mælk i en gryde, og varm op til kogepunktet. Kom ærter og mælk i en blender, og kør, til massen er så glat som muligt. Sigt nu ærterne gennem en sigte, og kom den flydende ærtemælk over i blenderen. Tilsæt fløde, og pisk, til massen skummer. Smag til med flagesalt og peber. Servering: Skær kartoflerne i kvarte, og anret i dybe tallerkener sammen med havtaske. Hæld ærteskum ved, og top med ærteskud. Kan du ikke få fat i havtaske, så kan du bruge sandart eller kulmule i stedet Relateret Forret Bagt selleri med beurre blanc og sort trøffel Forret Gå på svampejagt: Kulmule med stegte svampe og kålskud Forret Hvide asparges med nye kartofler og friske jordbær Temaer 11 sommerlige opskrifter med nye kartofler Forret Ricottacreme med karamelliserede løg Forret Multe i agurkesuppe med ørredrogn