Forret Rimmet havtaske med nye kartofler og ærteskum En let og delikat ret, der sagtens kan laves dagen før. Se opskriften lige her. Af Lone Kjær — 03. juli 2021 Transparente lyserøde tallerkener fra Boho Habits, keramiktallerkener fra Tavola Mia, franske glas privateje, bestik fra BoConcept. © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Rimmet havtaske med nye kartofler og ærteskum 4 Personer Rimmet fisk er en dejlig måde at servere rå fisk på. Retten er delikat og let, og da fisken rimmes, dagen før den serveres, er retten nem at lave. Det skal du bruge: Rimmet havtaske 300 g havtaskefilet 1 tsk. flagesalt 1 tsk. sukker 2 spsk. olivenolie Saft og skal af 1 ubehandlet citron Ærteskum 200 g ærter 1 dl sødmælk 1 dl piskefløde Flagesalt og peber 8 små nye kogte kartofler 1 potte ærteskud Sådan gør du: Rimmet havtaske Tjek fisken efter, og fjern eventuelle hinder og ben. Skær havtasken i tynde skiver, og læg den i en beholder med tilhørende låg. Drys med flagesalt og sukker. Rør olivenolie med citronskal og -saft, og hæld over fisken. Stil beholderen tildækket på køl til næste dag. Ærteskum Kom ærter og mælk i en gryde, og varm op til kogepunktet. Kom ærter og mælk i en blender, og kør, til massen er så glat som muligt. Sigt nu ærterne gennem en sigte, og kom den flydende ærtemælk over i blenderen. Tilsæt fløde, og pisk, til massen skummer. Smag til med flagesalt og peber. Servering: Skær kartoflerne i kvarte, og anret i dybe tallerkener sammen med havtaske. Hæld ærteskum ved, og top med ærteskud. TIP: Kan du ikke få fat i havtaske, så kan du bruge sandart eller kulmule i stedet. Relateret Forret Grillet zucchini med stracciatella, ærter og mynte Forret Surdejsbrød med smørristede grøntsager og kold hollandaisecreme Hovedret Unghanebryst serveret med ærter i bælg, spinat og sauce blanquette Tilbehør Kartoffelsalat med ærter, ramsløgsmayo og ramsløgsblade Forret Spis naturen! Mælkebøttesalat med skvalderkål, brombær og blåskimmel Forret Multe i agurkesuppe med ørredrogn