© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Rimmet havtaske med nye kartofler og ærteskum

En let og delikat ret, der sagtens kan laves dagen før. Se opskriften lige her.

Rimmet havtaske med nye kartofler og ærteskum

Rimmet fisk er en dejlig måde at servere rå fisk på. Retten er delikat og let, og da fisken rimmes, dagen før den serveres, er retten nem at lave.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Rimmet havtaske

  • 150 g havtaskefilet
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ saft og skal af ubehandlet citron

Ærteskum

  • 100 g ærter
  • ½ dl sødmælk
  • ½ dl piskefløde
  • 4 små nye kogte kartofler
  • flagesalt og peber
  • ½ potte ærteskud

Sådan gør du

Rimmet havtaske

  1. Tjek fisken efter, og fjern eventuelle hinder og ben.
  1. Skær havtasken i tynde skiver, og læg den i en beholder med tilhørende låg.
  1. Drys med flagesalt og sukker.
  1. Rør olivenolie med citronskal og -saft, og hæld over fisken.
  1. Stil beholderen tildækket på køl til næste dag.

Ærteskum

  1. Kom ærter og mælk i en gryde, og varm op til kogepunktet.
  1. Kom ærter og mælk i en blender, og kør, til massen er så glat som muligt.
  1. Sigt nu ærterne gennem en sigte, og kom den flydende ærtemælk over i blenderen.
  1. Tilsæt fløde, og pisk, til massen skummer.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Servering:

  1. Skær kartoflerne i kvarte, og anret i dybe tallerkener sammen med havtaske.
  1. Hæld ærteskum ved, og top med ærteskud.

Kan du ikke få fat i havtaske, så kan du bruge sandart eller kulmule i stedet