Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rimmet havtaske med nye kartofler og ærteskum

En let og delikat ret, der sagtens kan laves dagen før. Se opskriften lige her.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - Transparente lyserøde tallerkener fra Boho Habits, keramiktallerkener fra Tavola Mia, franske glas privateje, bestik fra BoConcept.

Rimmet havtaske med nye kartofler og ærteskum

4 Personer

Rimmet fisk er en dejlig måde at servere rå fisk på. Retten er delikat og let, og da fisken rimmes, dagen før den serveres, er retten nem at lave.

Det skal du bruge:

Rimmet havtaske

  • 300 g havtaskefilet
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saft og skal af 1 ubehandlet citron

Ærteskum

  • 200 g ærter
  • 1 dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde
  • Flagesalt og peber
  • 8 små nye kogte kartofler
  • 1 potte ærteskud

Sådan gør du:

Rimmet havtaske

  1. Tjek fisken efter, og fjern eventuelle hinder og ben.
  2. Skær havtasken i tynde skiver, og læg den i en beholder med tilhørende låg.
  3. Drys med flagesalt og sukker.
  4. Rør olivenolie med citronskal og -saft, og hæld over fisken.
  5. Stil beholderen tildækket på køl til næste dag.

Ærteskum

  1. Kom ærter og mælk i en gryde, og varm op til kogepunktet.
  2. Kom ærter og mælk i en blender, og kør, til massen er så glat som muligt.
  3. Sigt nu ærterne gennem en sigte, og kom den flydende ærtemælk over i blenderen.
  4. Tilsæt fløde, og pisk, til massen skummer.
  5. Smag til med flagesalt og peber.

Servering:

  1. Skær kartoflerne i kvarte, og anret i dybe tallerkener sammen med havtaske.
  2. Hæld ærteskum ved, og top med ærteskud.

TIP:

Kan du ikke få fat i havtaske, så kan du bruge sandart eller kulmule i stedet.