Pil selv-rejer i tomatmarinade © Anders Schønnemann

Pil selv-rejer i tomatmarinade

Opskrift på en herlig sommerspise, som du kan nippe til. Måske på stranden, imens aftenen bliver til nat. Ingen bestik, men mange servietter. Og selvfølgelig godt brød til at suge den lækre sauce op med.

Opskrift til 4 personer

rejer 1 kg, med skal
hvidløg 2 fed
olie 11?2 dl
vodka 2 spsk.
tomatkoncentrat 2 dl
rød balsamico 2 spsk.
frisk basilikum en håndfuld
salt og peber
citron 1 stk.
godt surdejsbrød 1 stk.

Hak hvidløg meget fint, og svits i olie i en gryde. Hæld vodkaen på. Rør nu resten af olien, tomatkoncentrat, balsamico og hakket basilikum i gryden. Tag gryden fra varmen, og smag til med salt og peber. Vend rejerne med den varme marinade, og lad dem stå i omkring 15 minutter. Servér nu – eller vent, til det er helt afkølet – som pil selv-rejer med citron og brød til.