
Palmekål med sprød torsk og beurre noisette
Denne forret med palmekål, sprød torsk og beurre noisette vil dine gæster elske. Den er delikat, enkel og utrolig velsmagende.
AfLone Kjær
### Palmekål med sprød torsk og beurre noisette
Til 4 personer
### Palmekål
palmekål 1 bundt
smør 1 spsk.
olivenolie 1 spsk.
salt og peber
### Torsk
torskefilet med skind 300 g
smør 1 spsk.
### Beurre noisette
skalotteløg 1⁄2 lille
mandler eller hasselnødder 8
smør 75 g
karse 1 bakke
### Fremgangsmåde til palmekål
• Rens kålen.
• Smelt smørret på en pande.
• Tilsæt olie, og rist kålen et par minutter, til den mørner, men stadig har bid.
• Krydr med salt og peber.
### Fremgangsmåde til torsken
• Skær torskefileterne i 4 stykker.
• Rids skindsiden.
• Smelt smørret på en varm pande, og steg fisken i ca. 3 min. på skindsiden.
• Vend forsigtigt fiskene, og steg færdig på den anden side.
### Fremgangsmåde til beurre noisette
• Hak løget fint.
• Hak mandler/ hasselnødderne helt fint.
• Smelt smørret, til det bruner. Det må ikke blive branket.
• Sænk varmen, og tilsæt løg og mandler.
• Servér palmekål med torsk og beurre noisette, og drys med karse.
TIP I stedet for palmekål kan du bruge sølvbeder eller savojkål.