Palmekål med sprød torsk og beurre noisette

Denne forret med palmekål, sprød torsk og beurre noisette vil dine gæster elske. Den er delikat, enkel og utrolig velsmagende.

© Anders Schønnemann

### Palmekål med sprød torsk og beurre noisette Til 4 personer ### Palmekål palmekål 1 bundt smør 1 spsk. olivenolie 1 spsk. salt og peber ### Torsk torskefilet med skind 300 g smør 1 spsk. ### Beurre noisette skalotteløg 1⁄2 lille mandler eller hasselnødder 8 smør 75 g karse 1 bakke ### Fremgangsmåde til palmekål
• Rens kålen. • Smelt smørret på en pande. • Tilsæt olie, og rist kålen et par minutter, til den mørner, men stadig har bid. • Krydr med salt og peber. ### Fremgangsmåde til torsken • Skær torskefileterne i 4 stykker. • Rids skindsiden. • Smelt smørret på en varm pande, og steg fisken i ca. 3 min. på skindsiden. • Vend forsigtigt fiskene, og steg færdig på den anden side. ### Fremgangsmåde til beurre noisette • Hak løget fint. • Hak mandler/ hasselnødderne helt fint. • Smelt smørret, til det bruner. Det må ikke blive branket. • Sænk varmen, og tilsæt løg og mandler. • Servér palmekål med torsk og beurre noisette, og drys med karse. TIP I stedet for palmekål kan du bruge sølvbeder eller savojkål.