klar misosuppe med svampe
© Styling Lone Kjær, Tia Borgsmidt

Opskrift på misosuppe med svampe og spinat

Enkel og smuk forret med lækkert fyld og masser af umami.

Klar misosuppe med svampe og spinat

Den klar misosuppe tager ingen tid at lave og så er den sund med en dyb smag fra efterårets skovhøst af svampe.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Grøntsagsfyld

  • 250 g forskellige svampe, fx shiitake, kejserhatte og kantareller
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g babyspinat
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 friskrevet ingefær

Misosuppe

  • 2 spsk. lys miso
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 l kogende vand

Sådan gør du

Grøntsagsfyld

  1. Børst svampene rene.
  1. Varm olien på en pande, og steg svampene ved god varme, til de er gyldne.
  1. Tilsæt presset hvidløg, og tag svampene af panden.
  1. Skyl spinaten, og slyng den tør.
  1. Snit forårsløgene.
  1. Fordel svampe, spinat friskrevet ingefær og forårsløg i skåle.

Misosuppe

  1. Rør miso med sojasauce og kogende vand, til misoen er opløst, og hæld over grøntsagerne.
  1. Servér suppen, mens den er rygende varm.