Hvide asparges med fjordrejer og brunet estragon-smør

Fjordrejer og asparges er sommerens budbringere, og i kombination med det brunede estragon-smør en himmelsk forret. Server gerne med en fed lækker Chardonnay.

© Anders Schønnemann

Hvide asparges med fjordrejer og brunet estragon-smør

4 personer

Det skal du bruge:

  • danske hvide tykke asparges 1 bundt
  • citron ½
  • fjordrejer 200 g
  • smør 100 g
  • estragon 5 kviste
  • salt og peber
  • surdejsbrød

Det skal du gøre:

  1. Knæk det nederste stykke af aspargesene, der hvor de knækker naturligt. Skræl dem fra hovedet og ned.
  2. Bring en stor gryde med vand i kog.
  3. Tilsæt citronsaft, og kog de hvide asparges i ca. 4 min. afhængigt af tykkelse. Stik i dem med en kniv. De skal lige slippe, men må gerne have lidt bid.
  4. Afdryp og afkøl aspargesene, før de skæres i snitter på ca. 6 cm.
  5. Brun smørret.
  6. Hak estragon, og vend i smørret.
  7. Anret asparges med fjordrejer, og dryp brunet smør over.
  8. Krydr med salt og peber, og servér med tynde skiver ristet surdejsbrød.

Relaterede Artikler