Hvide asparges med fjordrejer og brunet estragon-smør

Fjordrejer og asparges er sommerens budbringere, og i kombination med det brunede estragon-smør en himmelsk forret. Server gerne med en fed lækker Chardonnay.

Hvide asparges med fjordrejer © Anders Schønnemann

Hvide asparges med fjordrejer og brunet estragon-smør

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ Bundt danske hvide tykke asparges
  • ¼ stk. citron
  • 100 g fjordrejer
  • 50 g smør
  • Salt og peber
  • Surdejsbrød

Sådan gør du

  • Knæk det nederste stykke af aspargesene, der hvor de knækker naturligt. Skræl dem fra hovedet og ned.
  • Bring en stor gryde med vand i kog.
  • Tilsæt citronsaft, og kog de hvide asparges i ca. 4 min. afhængigt af tykkelse. Stik i dem med en kniv. De skal lige slippe, men må gerne have lidt bid.
  • Afdryp og afkøl aspargesene, før de skæres i snitter på ca. 6 cm.
  • Brun smørret.
  • Hak estragon, og vend i smørret.
  • Anret asparges med fjordrejer, og dryp brunet smør over.
  • Krydr med salt og peber, og servér med tynde skiver ristet surdejsbrød.