Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvide asparges med fjordrejer og brunet estragon-smør

Fjordrejer og asparges er sommerens budbringere, og i kombination med det brunede estragon-smør en himmelsk forret. Server gerne med en fed lækker Chardonnay.

© Anders Schønnemann

Hvide asparges med fjordrejer og brunet estragon-smør

4 personer

Det skal du bruge:

  • danske hvide tykke asparges 1 bundt
  • citron ½
  • fjordrejer 200 g
  • smør 100 g
  • estragon 5 kviste
  • salt og peber
  • surdejsbrød

Det skal du gøre:

  1. Knæk det nederste stykke af aspargesene, der hvor de knækker naturligt. Skræl dem fra hovedet og ned.
  2. Bring en stor gryde med vand i kog.
  3. Tilsæt citronsaft, og kog de hvide asparges i ca. 4 min. afhængigt af tykkelse. Stik i dem med en kniv. De skal lige slippe, men må gerne have lidt bid.
  4. Afdryp og afkøl aspargesene, før de skæres i snitter på ca. 6 cm.
  5. Brun smørret.
  6. Hak estragon, og vend i smørret.
  7. Anret asparges med fjordrejer, og dryp brunet smør over.
  8. Krydr med salt og peber, og servér med tynde skiver ristet surdejsbrød.

Relaterede Artikler