Hjemmelavet ravioli fyldt med krabbe

Serveres med persille og ramsløg-olie. Hvis ramsløgene ikke er dukket op endnu, bruger du et par teskefulde tørret ramsløg eller kun persille og smager olien til med en anelse revet hvidløg.

Smukt anrettet ravioli fyldt med krabbe © Anders Schønnemann

Hjemmelavet ravioli fyldt med krabbe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge

  • æg
  • ¼ tsk. fint salt
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ dl durumhvedemel
  • 1½ dl hvedemel
  • 37 g ricottapst
  • 20 g kogt krabbekød
  • ½ økologisk citron
  • ½ godt håndfuld bredbladet persille og ramsløg (to dele persille og en del ramsløg)
  • ½ dl vindruekerneolie
  • parmesanost
  • sort peber

Sådan gør du

  1. Rør æg, salt og olie sammen i en skål. Rør durumhvede heri. Rør nu hvedemel heri, indtil du får en fast dej, som ikke er alt for klæg, men stadig ikke hård og ælt dejen godt. Læg dejen i en plasticpose, og læg på køl i 30-60 min.
  1. Rør ricotta ud i en skål. Pres evt. væde fra krabbekødet fra, og vend krabbekød med ricotta. Smag til med peber og lidt revet citronskal.
  1. Tag dejen ud, og del i to. Rul dejen ud i to lige store og helt tynde, aflange stykker. Placér tolv små skefulde fyld på det ene stykke dej. Fyldet skal have et par cm luft til alle sider, så tre rækker med fire skefulde på hver række passer fint.
  1. Pensl dejen omkring fyldet med vand, læg den anden dej over og pres dejstykkerne let sammen.
  1. Skær de firkantede ravioli ud, og tryk i kanten omkring dem sammen med en gaffel. Lad raviolierne ligge og tørre på bagepapir, indtil de skal serveres men sæt i køleskab, hvis der er mere end ½ time til, du vil koge dem.
  1. Kom urter i blenderen sammen med olie, og blend fint.
  1. Kog ravioli i 3-4 min. i rigeligt, letsaltet vand. Afdryp, og servér straks med olie og revet parmesan.

Serveret på tallerken fra Quality Verified, bestik fra Gense, blå Krenit-skål og vase fra House Doctor.