Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grøn tomat-marmelade med kvan

Nem Grøn tomat-marmelade med kvan

© Christa Alstrup og Andreas Mikkel Hansen

tomater 500 g, grønne
kvanblade 8 stk., store
citron 1 stk., økologisk
vand ½ dl
sukker 225 g

Skær de vaskede tomater i kvarte og dernæst i tynde skiver.

Rul kvanbladene sammen, og skær dem i strimler på tværs.

Del den vaskede citron i kvarte, og skær dem i tynde skiver.

Bland tomater, kvan og citron i en tykbundet gryde, tilsæt vand, og bring blandingen sagte i kog. Efter ca. 20 min. tilsættes sukker og alt snurrer videre under jævnlig omrøring i 20-30 min.

Kom marmeladen i et sylteglas (½ l), og opbevar det i køleskab.

Spises a la tapas på ristet brød.

Relaterede Artikler