Glaskålssalat med et asiatisk tvist

Salaten er en sikker hverdags-favorit med frisk koriander og krydret peanutbutterdressing.

Glaskålssalat © Anders Schønnemann

Glaskålsalat med and, peanutbutterdressing og et tvist af thai

Sæsonens glaskål serveres i en velsmagende rissalat med andebryst, koriander og peanutbutterdressing. Resultatet er en sikker hverdagsfavorit.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Glaskålsalat

  • 1 gulerødder
  • ½ glaskål
  • saft af 1 lime
  • 1 dl kogte ris
  • 1 avokado
  • ½ Bundt forårsløg
  • ½ Bundt koriander
  • 1 spsk. peanuts
  • ½ spsk. sesamfrø

Andebryst

  • 1 stk. andebryster (alternativt det dobbelte antal kyllingebryststykker)
  • salt og peber
  • ½ spsk. olivenolie til stegning

Peanutbutterdressing

  • ¾ dl peanutbutter
  • 1 spsk. sojasauce
  • ¼ dl kokosmælk

Sådan gør du

Andebryst

  • Rids skindet på andebrysterneog krydr med salt og peber
  • Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skindsiden
  • Læg andebrysterne i et ovnfast fad
  • Steg andebrystsstykker i ovnen ved 180 ° i 15-20 minutter

Glaskålssalat

  • Skræl gulerødder og glaskål, og skær i tændstik-tynde strimler
  • Pres limesaft over, og vend med kogte afkølede ris
  • Skær avokado i tern, og hak forårsløg og koriander
  • Vend avokado med forårsløg og koriander og top på salaten sammen med hakket peanuts og sesamfrø

Peanutbutterdressing

  • Rør peanutbutter med sojasauce og kokosmælk
  • Anret salaten på et fad og top med and i skiver. Servér med peanut-butterdressing on the side