Friterede artiskokker med rørt smør

Artiskokker er fingermad, så husk en skål med vand på bordet. Vi friterer de lækre artiskokker og serverer dem med rørt smør og baguette.

© Anders Schønnemann

4 personer rørt smør smør 100 g hvidløg 1 fed sennep 1 tsk. eddike 1 tsk.
flagesalt 1⁄2 tsk. bredbladet persille 1 håndfuld artiskokker artiskokker 4 stk. olie til fritering 1 l citron 1 stk. baguette 1 stk. •Rør smør blødt med presset hvidløg, sennep, eddike og salt. Skyl persillen og afdryp. Hak halvdelen af persillen, og rør i smørret.
•Skær lidt af stokken af artiskokken og få af de yderste blade •Hæld olien i en gryde og varm op. Kom artiskokker i den varme olie og steg ca. 15 min., til de er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs. •Halvér de friterede artiskokker og servér med bredbladet persille, citron, rørt smør og baguette.