Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Friske salater til vinterbordet

Overraskende lækker og cremet salat med knoldselleri og æble. Salaten er et godt alternativ til den klassiske waldorfsalat.

SELLERI- & ÆBLE-SALAT 4-6 personer

knoldselleri 1⁄2 stk.
æbler 2 stk.
citron 1⁄2 stk., saft heraf
rødløg 1 stk.
hasselnødder 50 g

Det er blevet forår på middagsbordet. Chevre chaud er klassisk velsmag - men her med et lille rabarber-twist. Serveret på tallerken fra Iittala. Skiferklinken er privateje.

persille 1 bundt
piskefløde 3 dl
Dijonsennep 2 tsk.
peber
salt efter behov

• Skræl knoldsellerien, og skær den julienne (dvs. tynde stave) med en skræller. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehuse, og riv æblerne groft på et rivejern. Vend selleri med æble, og dryp citronsaft over.
• Hak løget fint. Rist nødderne gyldne på en tør pande, og hak dem fint. Hak persillen.
• Vend løg, nødder og persille med selleri og æble.
• Pisk fløden til let skum. Tilsæt sennep, og vend med de øvrige ingredienser. Smag salaten til med peber og evt. lidt salt.

SPRØD KÅLSALAT
4-6 personer

Frisk, sprød og fyldt med lækre smagsgivere. Salaten kan med fordel laves i god tid, da den kun bliver bedre af at trække smag.

KÅLSALAT rødkål 1⁄2 stk.
salt 2 tsk.
sukker 2 tsk.
appelsiner 2 stk.
pærer eller æbler 2 stk.
mandler 50 g
sultanas 50 g
granatæbler 2 stk.

DRESSING
kirsebæreddike 11⁄2 spsk.
olivenolie 3 spsk.
sød sennep 2 tsk.
honning 2 tsk. (fx Julehonning fra Helt)

• Fjern de yderste blade og stok af kålen, snit den fint, og kom den i en skål. Drys sukker og salt over, og kram kålen godt.
• Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinerne i fileter.
• Skær pærer (eller æbler) i kvarte. Fjern kernehuse, og skær pærerne i både. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem.
• Vend kål med appelsiner, pærer, mandler og sultanas. Halvér granatæblerne, og pres saft og kerner i kålsalaten.
• Rør en dressing af eddike, olivenolie, sennep og honning, og vend den i salaten.

Relaterede Artikler