Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Foie gras-terrine med jodphurkrydderi

Jakob Mielcke laver sin egen foie gras-terrine fra bunden og marinerer den i vert jus, som er det første “vrid” fra de grønne vindruer. Men du kan også snyde lidt og købe et godt stykke hos din slagter. Brug i stedet tiden på det aromatiske jodphur-krydderi og bergamotcurden, som hører til.

© Andreas Mikkel Hansen

Du finder opskriften på Jakob Mielcke Hansens foie-gras her

foie gras-terrine 4 skiver, brug en varm kniv, når du skærer den ud
hvide champignon 150 g

Jodphurkrydderi
bergamotskal 1 tsk., tørret - kan erstattes af limeskal
pistacienødder 3½ spsk., finthakkede
kandiserede violer 1½ tsk.
enebær 2 tsk., ristet og blendet til pulver
brændt hø 2½ spsk., kan udelades.

Rør det hele sammen, og smag dig frem til den rigtige kombination af bitterhed, sødme og brændthed. Kør evt. i foodprocessoren.

Bergamotcurd
bergamotjuice 1 dl, fås i specialbutikker - bergamot er en aromatisk citrusfrugt med en aroma, du genkender fra Earl Grey-te. Du kan evt. erstatte den her med citron.
sukker 125 g
saltet smør 100 g
past. æggeblommer 4 stk.
lidt reven skal fra bergamot eller citron

Varm juice, sukker og smør i en kasserolle, og pisk æggeblommerne i én efter én. Varm massen igennem i ca. 10 min. ved 80°. Rør konstant, den må ikke koge. Køl herefter hurtigt ned.

Dyp skiverne af foie gras-terrine i jodphurkrydderi, pynt med krydderurter, og læg til sidst papirstynde skiver af hvide champignon.

Relaterede Artikler