Den skønneste lille mellemret med blomkål, trøffelolie og mandler

Denne appetitlige lille mellemret består af to varianter af blomkål i fint selskab med lidt trøffelolie.

blomkål, trøffelolie og mandler © Ulf Svane

Mellemret med blomkål, trøffelolie og mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • ½ stort blomkålshoved
  • ½ dl fløde
  • 10 g smør
  • 1 spsk. saltede mandler
  • 2 kviste bredbladet persille
  • trøffelolie
  • salt
  • peber

Sådan gør du:

  • Del blomkålen i to.
  • Skær den ene del i tynde skiver.
  • Den anden deles i mindre buketter.
  • Kog blomkålsbuketterne møre i lidt vand tilsat salt.
  • Kassér kogevandet, og blend blomkålen til en puré.
  • Rør pureen jævn med fløde. Er den for tyk, tilsættes lidt mere fløde.
  • Smag til med salt og peber.
  • Smelt smørret på en pande og steg blomkålsskiverne på begge sider, til de er gyldne.
  • Servér blomkålspuré med skiver af blomkål, hakkede mandler, bredbladet persille og dryp lidt trøffelolie over.

Retten kan også tilberedes i små skåle. Fordel blomkålspureen nederst og top med de øvrige ingredienser.