
Den skønneste lille mellemret med blomkål, trøffelolie og mandler
Denne appetitlige lille mellemret består af to varianter af blomkål i fint selskab med lidt trøffelolie.
AfLone Kjær
4 personer
blomkål 1 stort
fløde ca. 1 dl
salt og peber
smør 20 g
saltede mandler 2 spsk.
bredbladet persille 4 kviste
trøffelolie
•Del blomkålen i to. Skær den ene del i tynde skiver.
•Den anden deles i mindre buketter. Kog blomkålsbuketterne møre i lidt vand tilsat salt. Kassér kogevandet, og blend blomkålen til en puré. Rør pureen jævn med fløde. Er den for tyk, tilsættes lidt mere fløde. Smag til med salt og peber.
•Smelt smørret på en pande og steg blomkålsskiverne på begge sider, til de er gyldne. Servér blomkålspuré med skiver af blomkål, hakkede mandler, bredbladet persille og dryp lidt trøffelolie over.
TIP Retten kan også tilberedes i små skåle. Fordel blomkålspureen nederst og top med de øvrige ingredienser.