Den skønneste lille mellemret med blomkål, trøffelolie og mandler

Denne appetitlige lille mellemret består af to varianter af blomkål i fint selskab med lidt trøffelolie.

blomkål, trøffelolie og mandler
© Ulf Svane
4 personer blomkål 1 stort fløde ca. 1 dl salt og peber smør 20 g saltede mandler 2 spsk. bredbladet persille 4 kviste trøffelolie •Del blomkålen i to. Skær den ene del i tynde skiver. •Den anden deles i mindre buketter. Kog blomkålsbuketterne møre i lidt vand tilsat salt. Kassér kogevandet, og blend blomkålen til en puré. Rør pureen jævn med fløde. Er den for tyk, tilsættes lidt mere fløde. Smag til med salt og peber. •Smelt smørret på en pande og steg blomkålsskiverne på begge sider, til de er gyldne. Servér blomkålspuré med skiver af blomkål, hakkede mandler, bredbladet persille og dryp lidt trøffelolie over. TIP Retten kan også tilberedes i små skåle. Fordel blomkålspureen nederst og top med de øvrige ingredienser.