© Pia Enghild

Dampede blåmuslinger med urter og cremet sky

Her kan du få en opskrift hvor de friske blåmuslinger får masser af smag med gode krydderurter og en cremetflødesky til.

Opskrift til 4 personer

friske blåmuslinger 1 ¼ kg – vær opmærksom på, at op til 25% af muslingerne må kasseres. Beregn 250 g klargjorte muslinger pr. person
smør 25 g
aflange chalotteløg 2-4 stk., hakkede
hvidløg 2 fed, snittede
fennikeltop eller frisk dild, groftsnittet
tør hvidvin 2 dl
piskefløde 1 ½ dl
mild karry 1 tsk.
lys saucejævner

estragon 1 spsk., hakket
bredbladet persille 3 spsk., hakket
purløg 3 spsk., fintskåret
rødløg 1 stk., finthakket
limesaft friskpresset
groft salt

Skyl muslingerne, og skrub dem godt. Kassér de muslinger, der ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet, eller hvis skallen er i stykker.

Smelt smørret i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner, og sautér løg, hvidløg og fennikeltop i 2 min. Tilsæt muslingerne, og vend dem forsigtigt rundt. Hæld hvidvin ved, og damp muslingerne under låg i ca. 8 min.

Si væden over i en mindre gryde, og tilsæt her fløde og karry. Kog flødeskyen ind til det halve. Drys evt. lidt saucejævner i, og smag den cremede sky til med limesaft og salt.

OBS: Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Servér de dampede muslinger vendt med krydderurter, rødløg og lidt salt. Anret skyen i små skåle som gæsterne kan dyppe brødet i. Hav evt. skylleskåle eller varme dampede servietter på bordet til de fedtede fingre.

Dug, Gefjon 516 af Fanny Aronsen, service, Tapas, fra Villa Collection. Farvet glas, Spectra, lille vandglas, Nimb, begge fra Holmegaard.