
Dadler med bacon - en klassisk tapas med et twist
Vi tilføjer nemlig hakkede, spanske mandler og en hel del finthakket dild...
AfMaria Meldgaard
Dadler i baconsvøb med hakkede mandler og dild
Man har ikke rigtig været i Spanien, hvis man ikke har prøvet hofretten blandt tapas: Dadler med bacon. Det giver naturligvis et særligt løft til tapas'en, hvis den bliver serveret på en spansk restaurant med egetræsmodnet rødvin i glasset og flamingomusik i baggrunden. Men fortvivl ej: Dadler i bacon er enkel at lave. Følg denne opskrift, så vil der på ti minutter dufte af Spanien i hele huset.
Opskrift til 4 personer
Det skal du bruge:
- dadler 12 stk., friske
- bacon 6 skiver
- spanske mandler ca. 20 stk.
- dild 1 spsk., finthakket
- tandstikkere
Det skal du gøre:
- Sæt ovnen på 225°.
- Pil stenene ud af dadlerne.
- Klip eller skær baconskiverne lige over.
- Rul bacon omkring hver dadel, og luk med en tandstikker.
- Sæt bacondadlerne på bageplade med bagepapir, og stil dem midt i ovnen. Bages i ca. 10 min., indtil baconen er sprød.
- Hak mandlerne helt fint.
- Kom dadlerne på et serveringsfad, og drys med mandler og dild.
Tip: De baconsvøbte dadler kommer allerbedst til sin ret, hvis de serveres lune.