© Anders Schønnemann

Dadler med bacon - en klassisk tapas med et twist

Vi tilføjer nemlig hakkede, spanske mandler og en hel del finthakket dild...

Dadler i baconsvøb med hakkede mandler og dild

Man har ikke rigtig været i Spanien, hvis man ikke har prøvet hofretten blandt tapas: Dadler med bacon. Det giver naturligvis et særligt løft til tapas'en, hvis den bliver serveret på en spansk restaurant med egetræsmodnet rødvin i glasset og flamingomusik i baggrunden. Men fortvivl ej: Dadler i bacon er enkel at lave. Følg denne opskrift, så vil der på ti minutter dufte af Spanien i hele huset.

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge:

  • dadler 12 stk., friske
  • bacon 6 skiver
  • spanske mandler ca. 20 stk.
  • dild 1 spsk., finthakket
  • tandstikkere

Det skal du gøre:

  1. Sæt ovnen på 225°.
  2. Pil stenene ud af dadlerne.
  3. Klip eller skær baconskiverne lige over.
  4. Rul bacon omkring hver dadel, og luk med en tandstikker.
  5. Sæt bacondadlerne på bageplade med bagepapir, og stil dem midt i ovnen. Bages i ca. 10 min., indtil baconen er sprød.
  6. Hak mandlerne helt fint.
  7. Kom dadlerne på et serveringsfad, og drys med mandler og dild.

Tip: De baconsvøbte dadler kommer allerbedst til sin ret, hvis de serveres lune.