Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Crispy spaghetti med persille pesto

Krøllede og knasende bliver spaghettierne, når de har været en tur i rapsolien. Lækker, sprød opskrift med en smag af sommer.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

Persillepesto
bredbladet persille 1 bundt
olivenolie 1½ dl
pinjekerner 1 spsk., ristede
parmesan 15 g, i små stykker
citronsaft 1 spsk, friskpresset
hvidløg ½ fed
groft salt et nip

vand 1 l
groft salt 1 spsk.
rapsolie ½ l
spaghetti 20 stk., tør

Persillepesto:
Skyl persillebladene i flere hold koldt vand, og tør dem godt. Blend persille, olie, pinjekerner, parmesan, citronsaft og hvidløg i ca. 2 min. – justér evt. konsistensen med lidt mere olie. Smag til, og stil pestoen tildækket i køleskabet.

Varm ovnen op til 115°.

Kog spaghettien i en gryde med vand tilsat salt i ca. 10 min. Hæld i en sigte, og brus over med koldt vand. Stræk hver spaghetti ud på et stykke bagepapir, og lad dem tørre på en plade i ovnen
i ca. 20 min.

Varm olien op i en sautérpande til 170-190°, mål temperaturen med et stegetermometer. Kom 5 stykker spaghetti i ad gangen i ca. 4 sekunder, og læg dem så på fedtsugende papir.

Stænk de smukt krøllede spaghetti med persillepesto ved serveringen.

Tip: Overskud af pesto skal opbevares tildækket på køl og kan bruges de kommende dage fx på pasta, som “smørelse” i en sandwich eller til at komme under skindet på en ovnkylling.

Tallerken fra Helbak, dug, Saarni fra Marimekko.

Relaterede Artikler