
Cremet blomkålssuppe med sprødt drys – kan tilberedes på forhånd
En lækker forret til den italienske sommermenu.
AfLone Kjær
Blomkålssuppe med sprøde kerner og purløg
Lækker, cremet blomkålssuppe med sprødt drys og olivenolie smager allerbedst, når den serveres kold. Både suppe og drys kan tilberedes i forvejen.
4-6 personer
Det skal du bruge:
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 blomkål
- 3 kviste timian
- 1 dl piskefløde
- flagesalt og peber
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. pinjekerner
- 2 spsk. græskarkerner
- 2 spsk. solsikkekerner
- 1 bundt purløg
Sådan laver du blomkålssuppen:
- Varm grøntsagsbouillonen op i en gryde. Del blomkål i grove stykker, og kom dem i gryden til bouillonen sammen med timian. Kog blomkålen i ca. 10 minutter, til den er mør. Tag timiankvistene op.
- Hæld bouillonen fra, og blend suppen, mens du gradvist spæder til med bouillon og fløde, indtil den har en tyk, cremet konsistens. Smag suppen til med salt og peber, og afkøl.
- Varm olie på en pande, og rist kernerne et par minutter. De skal endelig ikke blive mørke. Krydr med salt.
- Servér suppen med kerner og klippet purløg, og dryp lidt olivenolie over.