Ceviche med sprøde agurker, dild og spicy chili

Servér denne lette og appetitlige lille anretning til dine middagsgæster. Se opskriften her!

Ceviche med sprøde agurker, dild og spicy chili

Ceviche er en af favoritterne i det sydamerikanske køkken - her tvistet i en nordisk retning med radiser og rugbrødschips. Tallerken og glas fra Bungalow og skåle fra H&M Home.

© Tia Borgsmidt

Ceviche med sprøde agurker, dild og spicy chili

4 personer

Det her er den lækreste ceviche med råmarineret havbars, sprøde agurker, masser af lime, mild dild og en stærk jalapeno.

Det skal du bruge

Ceviche

  • 300 g havbarsfilet (frosset og optøet)
  • 1 tsk. salt
  • 1 rødløg
  • ½ agurk
  • 1 jalapeno
  • 1 bundt dild
  • Saft af 3 limefrugter
  • Saft af 1 citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • Flagesalt og peber

Topping

  • 1 bundt radiser
  • Lidt rugbrødschips

Sådan gør du

Ceviche

  1. Skær fisken i fine mundrette stykker med en meget skarp kniv.
  2. Kom fisken i en skål, drys med 1 tsk. salt, og vend forsigtigt rundt.
  3. Lad fisken trække på køl, mens det øvrige tilberedes.
  4. Pil og hak rødløget fint.
  5. Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne med en teske, og skær agurken i små, fine tern.
  6. Hak chilien fint.
  7. Skyl dilden, og hak den fint.
  8. Pres saften af lime og citron i en skål, og rør med olivenolie.
  9. Kom rødløg, jalapeno og dild i skålen, og vend forsigtigt med fisken.
  10. Lad fisken trække i marinaden i ca. 1 time.

Servering

  1. Anret cevichen i skåle, og top med tynde skiver radise.
  2. Drys med knuste rugbrødschips, og krydr med flagesalt og peber.