© Pia Enghild

Aspargessalat med fjordrejer

Fjordrejer er de fineste skalddyr, vi har, og de smager fantastisk. De skal kun koges til, de lige skifter farve, og så er det ellers bare med at sætte sig til at pille ... Men det er besværet værd, og i kombination med danske asparges i både fast og cremeform har du din nye yndlingsforret.

Helt enkelt, som kokken selv foretrækker det. Her er det smagen af de gode danske asparges, der er i højsædet i den nemme aspargescreme og de friske toppe. Med fjordrejer til bliver det ikke bedre.

fjordrejer 300 g, nykogte og pillede
grønne asparges 16 stk.
hvide asparges 16 stk.
ramsløg 6 blade
kaffefløde 1 dl
citron 1 stk., lidt revet skal herfra
smør 50 g
maizena til jævning
rapsolie 1 dl
salt og friskkværnet peber

Skær hovedet af de grønne asparges, skyl dem i koldt vand, og stil dem på køl. Skær stænglerne i små stykker, og sautér dem møre i halvdelen af smørret ved svag varme.

Tilsæt 3 blade ramsløg, og smag til med lidt salt og peber.

Blend de sauterede asparges med en stavblender med halvdelen af kaffefløden, til du har en glat puré. Bliver cremen for tynd, kan du jævne den med lidt maizena udrørt i koldt vand.

Skræl de hvide asparges, og skær hovederne af. Skyl toppene i koldt vand, og stil dem på køl. Skær stænglerne i stykker på ca. 4-5 cm, og sautér dem møre med resten af smørret.

Blend dem med en stavblender sammen med resten af kaffefløden til du har en glat puré, og smag til med salt og peber. Jævn evt. med lidt maizena udrørt i koldt vand, hvis cremen bliver for tynd.

Dyp de hvide aspargeshoveder i kogende letsaltet vand i ca. 15 sek

Tjek fjordrejerne for skaller og andre rester, og krydr dem med lidt salt og revet citronskal.

Anret fire tallerkener med fjordrejerne i bunden, og fordel de rå grønne aspargeshoveder og de hvide aspargeshoveder imellem dem.

Fordel nu de to slags aspargescreme på anretningerne, brug gerne en sprøjtepose, så får du det flotteste resultat. Dryp til sidst lidt rapsolie og citronsaft over som dressing, og drys også gerne med lidt havsalt.