Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Verbena-is med kokostuile

Hjemmelavet flødeis med smagen af verbena.

© Anders Schønnemann

4 personer

Verbena-is verbena/citronverbena 30 g frisk (kun bladene)
sødmælk 41⁄4 dl
piskefløde 21⁄4 dl
flagesalt 1 knsp.
æggeblommer 6 stk.
sukker 150 g
hindbær til pynt

• Pil verbenaen, så kun bladene er tilbage. Skyl bladene, dup dem tørre, og hak dem groft.
• Hæld mælk, fløde og salt i en lille gryde. Tilsæt de hakkede verbenablade.
• Bring det op til lige under kogepunktet. Fjern gryden fra varmen, læg låg på, lad mælken trække i 10 min., og sigt så.
• Pisk æggeblommer og sukker let sammen. Hæld den varme væske over de piskede æggeblommer lidt ad gangen, mens du pisker.
• Hæld det hele tilbage i gryden, og lad blandingen legere ved 85°. Rør med en gummidejskraber. Brug et digitaltermometer til at kontrollere temperaturen.
• Hæld straks cremen gennem en sigte over i en skål. Afkøl den hurtigt ved at stille skålen i et koldt vandbad.
• Kør med en stavblender for at være sikker på, at cremen er helt ensartet.
• Hæld cremen i en tætsluttende beholder, og stil den i køleskabet, indtil den er helt kold - og gerne natten over.
• Frys isen i en ismaskine.
• Kom ismassen i en tætsluttende beholder, og opbevar den i fryseren.
• Hvis isen har stået længe i fryseren og er blevet meget fast, så lad den blive blød ca. 10 min. i køleskabet før servering.
• Servér en kugle is med en kokostuile og nogle hindbær til pynt.

Kokostuile
smør 50 g blødt
flormelis 125 g
mel 40 g
æg 1 stk.
æggehvider 2 stk.
kokosmel til drys på tuilerene

• Forvarm ovnen til 180°.
• Kom smør og flormelis i en skål, og rør det ensartet. Tilsæt mel.
• Tilsæt ægget, og indarbejd det.
• Kom til sidst æggehviderne i lidt ad gangen.
• Brug en paletkniv, og smør dejen tyndt ud i små kager på en bageplade med bagepapir.
• Bag kagerne midt i ovnen, indtil de er gyldenbrune. Lad dem afkøle på en bagerist.
• Opbevar i en tætsluttende beholder.

Relaterede Artikler