Verbena-is med kokostuile

Hjemmelavet flødeis med smagen af verbena.

© Anders Schønnemann

4 personer

Verbena-is verbena/citronverbena 30 g frisk (kun bladene)
sødmælk 41⁄4 dl
piskefløde 21⁄4 dl
flagesalt 1 knsp.
æggeblommer 6 stk.
sukker 150 g
hindbær til pynt

• Pil verbenaen, så kun bladene er tilbage. Skyl bladene, dup dem tørre, og hak dem groft.
• Hæld mælk, fløde og salt i en lille gryde. Tilsæt de hakkede verbenablade.
• Bring det op til lige under kogepunktet. Fjern gryden fra varmen, læg låg på, lad mælken trække i 10 min., og sigt så.
• Pisk æggeblommer og sukker let sammen. Hæld den varme væske over de piskede æggeblommer lidt ad gangen, mens du pisker.
• Hæld det hele tilbage i gryden, og lad blandingen legere ved 85°. Rør med en gummidejskraber. Brug et digitaltermometer til at kontrollere temperaturen.
• Hæld straks cremen gennem en sigte over i en skål. Afkøl den hurtigt ved at stille skålen i et koldt vandbad.
• Kør med en stavblender for at være sikker på, at cremen er helt ensartet.
• Hæld cremen i en tætsluttende beholder, og stil den i køleskabet, indtil den er helt kold - og gerne natten over.
• Frys isen i en ismaskine.
• Kom ismassen i en tætsluttende beholder, og opbevar den i fryseren.
• Hvis isen har stået længe i fryseren og er blevet meget fast, så lad den blive blød ca. 10 min. i køleskabet før servering.
• Servér en kugle is med en kokostuile og nogle hindbær til pynt.

Kokostuile
smør 50 g blødt
flormelis 125 g
mel 40 g
æg 1 stk.
æggehvider 2 stk.
kokosmel til drys på tuilerene

• Forvarm ovnen til 180°.
• Kom smør og flormelis i en skål, og rør det ensartet. Tilsæt mel.
• Tilsæt ægget, og indarbejd det.
• Kom til sidst æggehviderne i lidt ad gangen.
• Brug en paletkniv, og smør dejen tyndt ud i små kager på en bageplade med bagepapir.
• Bag kagerne midt i ovnen, indtil de er gyldenbrune. Lad dem afkøle på en bagerist.
• Opbevar i en tætsluttende beholder.

Relaterede Artikler