Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vanedannende, hjemmelavet kirsebæris

Hjemmelavet is smager bedst! Prøv en af vores favoritter med kirsebær.

Vaffel med kirsebæris

© Stine Christiansen - Danske kirsebær er i verdensklasse. Brug de sure kirsebær til denne is – det giver det bedste resultat.

Kirsebæris

1 liter – 6-8 vafler

Det skal du bruge:

  • 500 g sure kirsebær uden sten
  • 100 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • ½ liter piskefløde
  • 100 g smeltet mørk chokolade
  • 8 vafler

Sådan skal du gøre:

  1. Drys kirsebærrene med sukker, og lad dem trække 30 min.
  2. Blend kirsebærrene.
  3. Pisk æggeblommer, sukker g vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  4. Varm fløden op til kogepunktet.
  5. Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen.
  6. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge.
  7. Rør bærrene i, og sæt iscremen til afkøling.
  8. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.

Servering:

  1. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp vaflerne i chokolade.
  2. Kom 2-3 kugler kirsebæris i hver, og servér.

Håndplukket til dig