Vanedannende, hjemmelavet kirsebæris

Hjemmelavet is smager bedst! Prøv en af vores favoritter med kirsebær.

Vaffel med kirsebæris
© Stine Christiansen

Hjemmelavet kirsebæris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 6-8 vafler

  • 500 g sure kirsebær uden sten
  • 100 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • ½ l piskefløde
  • 100 g smeltet mørk chokolade
  • 8 vafler

Sådan gør du

  1. Drys kirsebærrene med sukker, og lad dem trække 30 min.
  1. Blend kirsebærrene.
  1. Pisk æggeblommer, sukker g vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  1. Varm fløden op til kogepunktet.
  1. Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen.
  1. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge.
  1. Rør bærrene i, og sæt iscremen til afkøling.
  1. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.

Smelt chokoladen over vandbad, dyp vaflerne i chokolade og kom 2-3 kugler kirsebæris i hver, og servér.