Opskrift på hjemmelavet kirsebæris

Hjemmelavet is smager bedst! Prøv en af vores favoritter med kirsebær.

Vaffel med kirsebæris © Stine Christiansen

Hjemmelavet kirsebæris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 store is

  • 166 g sure kirsebær uden sten
  • 33 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 25 g sukker
  • ¼ stang vanilje
  • ¼ l piskefløde
  • 33 g smeltet mørk chokolade
  • vafler

Sådan gør du

  1. Drys kirsebærrene med sukker, og lad dem trække 30 min.
  1. Blend kirsebærrene.
  1. Pisk æggeblommer, sukker g vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  1. Varm fløden op til kogepunktet.
  1. Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen.
  1. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge.
  1. Rør bærrene i, og sæt iscremen til afkøling.
  1. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.

Smelt chokoladen over vandbad, dyp vaflerne i chokolade og kom 2-3 kugler kirsebæris i hver, og servér.