Vanedannende, hjemmelavet kirsebæris

Hjemmelavet is smager bedst! Prøv en af vores favoritter med kirsebær.

Vaffel med kirsebæris
© Stine Christiansen

Danske kirsebær er i verdensklasse. Brug de sure kirsebær til denne is – det giver det bedste resultat.

Kirsebæris

1 liter – 6-8 vafler

Det skal du bruge:

  • 500 g sure kirsebær uden sten
  • 100 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • ½ liter piskefløde
  • 100 g smeltet mørk chokolade
  • 8 vafler

Sådan skal du gøre:

  1. Drys kirsebærrene med sukker, og lad dem trække 30 min.
  2. Blend kirsebærrene.
  3. Pisk æggeblommer, sukker g vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  4. Varm fløden op til kogepunktet.
  5. Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen.
  6. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge.
  7. Rør bærrene i, og sæt iscremen til afkøling.
  8. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.

Servering:

  1. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp vaflerne i chokolade.
  2. Kom 2-3 kugler kirsebæris i hver, og servér.