Dessert Tiramisu affogato - italiensk isdessert i topklasse Denne lækre dessert giver den bedste afslutning på en god middag. Af Gitte Heidi Rasmussen — 01. juli 2021 Den italienske tiramisu affogato er en perfekt afslutning på en middag. © Stine Christiansen Tiramisu affogato Det skal du bruge: 6 æggeblommer 150 g farin eller mørk muscovadosukker ½ liter piskefløde 1 espresso, 40 ml stærk kaffe ¾ dl tør marsala, italiensk hedvin 250 g mascarpone 1 æg, str. L 65 g sukker 5 g kakao 60 g hvedemel 1 tsk. olie Espresso Det skal du gøre: Pisk æggeblommer og farin luftigt og skummende. Varm fløden op til kogepunktet. Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge. Tilsæt espresso, marsala og mascarpone, og pisk det i æggecremen. Afkøl cremen helt. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring. Sæt isen i fryseren indtil brug. Pisk æg, sukker og kakao til en luftig æggesnaps. Sigt og vend melet i. Rør til sidst olien i dejen. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt 15-20 cm lange tynde strimler på en bageplade med bagepapir, maks. 4 stk. pr. bageplade. Glat dem med en palet, og bag dem ca. 5 min. ved 190°. Så snart de tages ud af ovnen, løsnes de med en palet og snos omkring skaftet på en træske. Afkøl på rist. Servering: Kom en god stor kugle is i et glas, og hæld en lille friskbrygget espresso henover. Pynt med tuiles, og servér straks. Relateret Dessert Opskrift på letfrossen tiramisu med matcha-te Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Pocherede pærer med misoparfait og hasselnøddepraliné Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Unika oste med figenkompot og hjemmebagte rugkiks Dessert Søde sommerbær med clotted cream og crunch