Dessert Tiramisu affogato - italiensk isdessert i topklasse Denne lækre dessert giver den bedste afslutning på en god middag. Af Gitte Heidi Rasmussen — 01. juli 2021 Den italienske tiramisu affogato er en perfekt afslutning på en middag. © Stine Christiansen Tiramisu affogato Det skal du bruge: 6 æggeblommer 150 g farin eller mørk muscovadosukker ½ liter piskefløde 1 espresso, 40 ml stærk kaffe ¾ dl tør marsala, italiensk hedvin 250 g mascarpone 1 æg, str. L 65 g sukker 5 g kakao 60 g hvedemel 1 tsk. olie Espresso Det skal du gøre: Pisk æggeblommer og farin luftigt og skummende. Varm fløden op til kogepunktet. Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge. Tilsæt espresso, marsala og mascarpone, og pisk det i æggecremen. Afkøl cremen helt. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring. Sæt isen i fryseren indtil brug. Pisk æg, sukker og kakao til en luftig æggesnaps. Sigt og vend melet i. Rør til sidst olien i dejen. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt 15-20 cm lange tynde strimler på en bageplade med bagepapir, maks. 4 stk. pr. bageplade. Glat dem med en palet, og bag dem ca. 5 min. ved 190°. Så snart de tages ud af ovnen, løsnes de med en palet og snos omkring skaftet på en træske. Afkøl på rist. Servering: Kom en god stor kugle is i et glas, og hæld en lille friskbrygget espresso henover. Pynt med tuiles, og servér straks. Relateret Dessert Jordbær med friske granskud, fløde og sprød tempeh Dessert De 13 lækreste opskrifter på hjemmelavet is Dessert Den lækreste islagkage med blåbær, hindbær og jordbær Dessert Chokolade-hindbærslices med brændt marengs Dessert Karamelliseret chokoladebrownie med mascarponefrosting Dessert Vanedannende, hjemmelavet kirsebæris