Tiramisu affogato - italiensk isdessert i topklasse

Denne lækre dessert giver den bedste afslutning på en god middag.

Tiramisu affrogato

Den italienske tiramisu affogato er en perfekt afslutning på en middag.

© Stine Christiansen

Tiramisu affogato

Det skal du bruge:

  • 6 æggeblommer
  • 150 g farin eller mørk
  • muscovadosukker
  • ½ liter piskefløde
  • 1 espresso, 40 ml stærk kaffe
  • ¾ dl tør marsala, italiensk hedvin
  • 250 g mascarpone
  • 1 æg, str. L
  • 65 g sukker
  • 5 g kakao
  • 60 g hvedemel
  • 1 tsk. olie
  • Espresso

Det skal du gøre:

  1. Pisk æggeblommer og farin luftigt og skummende.
  2. Varm fløden op til kogepunktet.
  3. Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen.
  4. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge.
  5. Tilsæt espresso, marsala og mascarpone, og pisk det i æggecremen.
  6. Afkøl cremen helt.
  7. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.
  8. Sæt isen i fryseren indtil brug.
  9. Pisk æg, sukker og kakao til en luftig æggesnaps.
  10. Sigt og vend melet i.
  11. Rør til sidst olien i dejen.
  12. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt 15-20 cm lange tynde strimler på en bageplade med bagepapir, maks. 4 stk. pr. bageplade.
  13. Glat dem med en palet, og bag dem ca. 5 min. ved 190°.
  14. Så snart de tages ud af ovnen, løsnes de med en palet og snos omkring skaftet på en træske.
  15. Afkøl på rist.

Servering:

  1. Kom en god stor kugle is i et glas, og hæld en lille friskbrygget espresso henover.
  2. Pynt med tuiles, og servér straks.