Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tiramisu affogato - italiensk isdessert i topklasse

Denne lækre dessert giver den bedste afslutning på en god middag.

Tiramisu affrogato

© Stine Christiansen - Den italienske tiramisu affogato er en perfekt afslutning på en middag.

Tiramisu affogato

Det skal du bruge:

  • 6 æggeblommer
  • 150 g farin eller mørk
  • muscovadosukker
  • ½ liter piskefløde
  • 1 espresso, 40 ml stærk kaffe
  • ¾ dl tør marsala, italiensk hedvin
  • 250 g mascarpone
  • 1 æg, str. L
  • 65 g sukker
  • 5 g kakao
  • 60 g hvedemel
  • 1 tsk. olie
  • Espresso

Det skal du gøre:

  1. Pisk æggeblommer og farin luftigt og skummende.
  2. Varm fløden op til kogepunktet.
  3. Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen.
  4. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge.
  5. Tilsæt espresso, marsala og mascarpone, og pisk det i æggecremen.
  6. Afkøl cremen helt.
  7. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.
  8. Sæt isen i fryseren indtil brug.
  9. Pisk æg, sukker og kakao til en luftig æggesnaps.
  10. Sigt og vend melet i.
  11. Rør til sidst olien i dejen.
  12. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt 15-20 cm lange tynde strimler på en bageplade med bagepapir, maks. 4 stk. pr. bageplade.
  13. Glat dem med en palet, og bag dem ca. 5 min. ved 190°.
  14. Så snart de tages ud af ovnen, løsnes de med en palet og snos omkring skaftet på en træske.
  15. Afkøl på rist.

Servering:

  1. Kom en god stor kugle is i et glas, og hæld en lille friskbrygget espresso henover.
  2. Pynt med tuiles, og servér straks.