
Tærte med blodappelsin og marengs
Camilla Drost fra Atelier Ea har fået inspiration til denne dessert fra en af sine yndlingstærter, den franske citrontærte. Da blodappelsin er i sæson lige nu, blev citronerne udskiftet med de smukke blodappelsiner.
AfTærte med blodappelsin
Min veninde Valentina og jeg mødte hinanden første dag på jurastudiet, og inden første lektion i aftaleret var omme, sad vi allerede og talte løs om vores fælles passion for mad. God mad. Og det har stået på lige siden.
Gennem årene har vi haft fælles madoplevelser om alt lige fra Københavns bedste restauranter til uformelle søndagsbrunches, og denne søndag havde jeg så inviteret hende over til hygge og prøvesmagning af min nye tærte med blodappelsin og marengs. Hun er en af de veninder, hvis mening, jeg altid sætter pris på, og heldigvis var hun vild med tærten.
Tærten er inspireret af en af mine yndlingstærter, den franske citrontærte. Men da blodappelsin er i sæson lige nu, havde jeg lyst til at udskifte citronerne med de smukke blodappelsiner, jeg fandt hos vores lokale købmand tidligere på ugen, og resultatet blev utrolig lækkert.
Skallen og juicen af blodappelsinerne koges ind til en aromatisk blodappelsin ’curd’, og marengsen piskes til skinnende skyer.
Jeg vælger altid italiensk marengs, da den er let at arbejde med og holder formen flot. Den laves ved at piske æggehvider stive, hvortil der tilføjes en simpel sirup, som er kogt ind til ’soft ball stadiet’, imens der piskes til marengsen er skinnende hvid. Det kræver lidt ekstraarbejde, men det er det hele værd, da marengsen forbliver skinnende og ikke begynder at løbe.