
Syndig tærte med chokolade og nougat
Imponer dine gæster med en lækker tærte med hasselnødder og bitter, mørk chokolade, der ligner en million og smager af mere.
AfMorten Heiberg
Chokolade- & nougattærte
Denne tærte er så rig i sin smag, at den rækker til mange gæster.
Det skal du bruge:
- 1 rund tærteform på 22 cm i diameter.
Mørdej:
- 150 g smør
- 30 g mandelmel
- 95 g flormelis
- Korn af ½ stang god vanilje
- 60 g æg (ca 1 stort æg)
- Lidt fint salt
- 250 g mel
Fyld:
- 140 g hasselnødder
- 140 g mørk chokolade på ca. 66 %, finthakket
- 200 g smør
- 200 g nøddecreme
- 1 stort æg, stuetemp., pisket sammen med en gaffel
- 3 store æggeblommer, stuetemperatur
- 2 spsk. sukker
Sådan gør du:
Mørdej
- Rør smørret til en ensartet masse, og tilsæt mandelmel, flormelis, vanilje, æg, salt og mel
- Saml dejen
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir
- Læg mørdejen koldt i et par timer
- Forvarm ovnen til 170 °
- Tag mørdejen ud af køleskabet, lad den temperere et par minutter
- Fjern først det ene papir, læg det på igen, vend dejen om og fjern det andet stykke bagepapir
- Tag nu mørdejen og fór en tærteform
- Stil koldt i 5 minutter
- Beklæd overfladen af tærten med alufolie, og fyld op med ris eller tørrede bønner, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter
- Fjern alufolien med ris/bønner, og lad tærten få mere farve i ovnen
- Prik evt. bunden med en gaffel, hvis mørdejen hæver sig
Fyld
- Rist hasselnødderne ved 180 ° i en forvarmet ovn, midt i ovnen. Efterfølgende kan du med et viskestykke gnubbe hasselnødderne sammen, så hinden fjernes
- Fjern så meget hinde som muligt
- Hak nødderne groft
- Stil ovnen til 190 °
- Smelt smørret i en kasserolle
- Tag kasserollen fra varmen, og tilsæt den finthakkede chokolade under omrøring med en gummidejskraber
- Lad blandingen afkøle til ca. 40 °
- Fordel nøddecremen på tærtebunden
- Pisk æg ned i chokoladen
- Gør dette forsigtigt for at undgå, at der kommer luft ind i dejen
- Tilsæt æggeblommerne et ad gangen, og dernæst sukker
- Brug en stavblender til at forfine konsistensen
- Fordel blandingen oven på nøddecremen, og fordel derefter de hakkede hasselnødder ovenpå
- Stil tærten tilbage midt i ovnen i ca. 10 minutter
- Kanten på tærten skal være fast, men midten skal være let flydende
- Lad tærten afkøle lidt før servering
Jeg serverer den med cremefraiche eller blød vaniljeis.