Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Suppe a la rødgrød og hjemmelavet vaniljeparfait

Sommeren serveret i en tallerken – en kold suppe med dyb bærsmag og en lækker hjemmelavet vaniljeis med mandler.

Suppe a la rødgrød

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - Sommeren i en tallerken – en kold suppe med dyb bærsmag og en hjemmelavet is til. Keramiktallerkener fra Notre Dame og NAnorm, porcelænsskeer loppefund, skåle fra Lars Rank og House Doctor, hørserviet fra Merci Merci.

Suppe a la rødgrød og hjemmelavet vaniljeparfait

4 Personer

Silkeblød parfait og bærsuppe, der smager af den danske sommer. Begge dele skal tilberedes i forvejen, så du har god tid til dine gæster.

Det skal du bruge

Vaniljeparfait med mandler

  • Korn af 1 vaniljestang
  • 80 g flormelis
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 5 dl piskefløde
  • 50 g smuttede mandler

Suppe a la rødgrød

  • 700 g bær, fx ribs, jordbær, hindbær, solbær, brombær
  • 150 g sukker
  • 4 dl vand
  • 400 g bær, fx hindbær, brombær, ribs, solbær

Tilbehør

  • Små spiselige blomster

Sådan gør du

Vaniljeparfait med mandler

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelis.
  2. Pisk æggeblommer med vaniljesukkeret til en hvid og luftig æggesnaps.
  3. Pisk fløden til skum, og vend i æggemassen, til cremen er ensartet.
  4. Hak mandlerne, og vend i iscremen, inden den hældes i en form med tilhørende låg.
  5. Frys iscremen i min. 6 timer.

Suppe a la rødgrød

  1. Skyl og nip bærrene, og kom dem i en gryde med sukker.
  2. Hæld vand på, og kog bærrene ved svag varme i ca. 5 min.
  3. Lad bærrene afkøle i suppen.
  4. Hæld suppen gennem en sigte, og pres mest mulig saft ud af bærrene.
  5. Kassér de kogte bær (eller brug dem som topping på fx skyr), og hæld suppen i en skål.
  6. Stil suppen på køl en times tid.

Servering

  1. Skyl og nip de resterende bær, og vend dem forsigtigt i suppen.
  2. Anret den kolde bærsuppe i skåle, og servér med vaniljeparfait.
  3. Pynt med små spiselige blomster.

Håndplukket til dig