Suppe a la rødgrød og hjemmelavet vaniljeparfait

Sommeren serveret i en tallerken – en kold suppe med dyb bærsmag og en lækker hjemmelavet vaniljeis med mandler.

Suppe a la rødgrød
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Sommeren i en tallerken – en kold suppe med dyb bærsmag og en hjemmelavet is til. Keramiktallerkener fra Notre Dame og NAnorm, porcelænsskeer loppefund, skåle fra Lars Rank og House Doctor, hørserviet fra Merci Merci.

Suppe a la rødgrød og hjemmelavet vaniljeparfait

4 Personer

Silkeblød parfait og bærsuppe, der smager af den danske sommer. Begge dele skal tilberedes i forvejen, så du har god tid til dine gæster.

Det skal du bruge

Vaniljeparfait med mandler

  • Korn af 1 vaniljestang
  • 80 g flormelis
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 5 dl piskefløde
  • 50 g smuttede mandler

Suppe a la rødgrød

  • 700 g bær, fx ribs, jordbær, hindbær, solbær, brombær
  • 150 g sukker
  • 4 dl vand
  • 400 g bær, fx hindbær, brombær, ribs, solbær

Tilbehør

  • Små spiselige blomster

Sådan gør du

Vaniljeparfait med mandler

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelis.
  2. Pisk æggeblommer med vaniljesukkeret til en hvid og luftig æggesnaps.
  3. Pisk fløden til skum, og vend i æggemassen, til cremen er ensartet.
  4. Hak mandlerne, og vend i iscremen, inden den hældes i en form med tilhørende låg.
  5. Frys iscremen i min. 6 timer.

Suppe a la rødgrød

  1. Skyl og nip bærrene, og kom dem i en gryde med sukker.
  2. Hæld vand på, og kog bærrene ved svag varme i ca. 5 min.
  3. Lad bærrene afkøle i suppen.
  4. Hæld suppen gennem en sigte, og pres mest mulig saft ud af bærrene.
  5. Kassér de kogte bær (eller brug dem som topping på fx skyr), og hæld suppen i en skål.
  6. Stil suppen på køl en times tid.

Servering

  1. Skyl og nip de resterende bær, og vend dem forsigtigt i suppen.
  2. Anret den kolde bærsuppe i skåle, og servér med vaniljeparfait.
  3. Pynt med små spiselige blomster.