Sprøde kager med efterårsbær og granatæble

Det enkle er ofte det bedste – og smukkeste. Nyd de sidste efterårsbær i denne avancerede version af en napoleonskage. Vi foreslår bobler i vinglasset hertil ...

© Pia Enghild

Opskrifte til 4 personer

hvedemel 2-3 spsk.
butterdej 4 plader, rulles let ud
vand 2 spsk.
rørsukker 3 spsk.
granatæble ½ stk.
pasteuriserede æggeblommer 2 stk. (ca. 2 spsk.)
rørsukker 1½ spsk.
vaniljestang 1 stk., kornene herfra
piskefløde ½ dl, piskes stift
brombær 2 dl (ca. 125 g)
røde hyldebær 2 dl., alternativt hindbær,
blåbær eller udstenede kirsebær
florsukker 2 spsk.

Varm ovnen op til 200° – varmluft.

Strø lidt hvedemel på køkkenbordet, og rul butterdejspladerne let ud. Skær 12 kvadrater (ca. 8 × 8 cm.)

Kom vand og sukker i en gryde, og varm det op, til sukkeret er smeltet.

Læg butterdejskvadraterne på en plade med bagepapir, pensl med sukkerlage, og bag dem midt i ovnen i ca. 8 min.

Læg nu butterdejskvadraterne på en bagerist. Skær evt. lidt af bunden af, hvis de buler for meget til at blive lagt lagvist.

Klem granatæblet let, og skrab kernerne ud med en ske – undgå at få de hvide hinder med.

Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en lys og skummende æggesnaps. Pisk fløden let, og vend den forsigtigt i æggesnapsen.

Anret kagerne i 2 lag med bær og granatæblekerner imellem. Fordel vaniljefløden over bærrene, læg det sidste låg på, og strø med lidt florsukker. Smukt!

Tallerken fra Höganäs.

Relaterede Artikler