Sprøde æbleringe med kanelsukker

Æblerne er i højsæson for tiden og vi er gået på jagt efter specielle opskrifter med den lækre frugt. Disse sprøde æbleringe er friturestegte og dyppet i sød kanelsukker. Det må kunne få de fleste munde til at løbe i vand!

Det skal du bruge:
Til æbleringene:
4 store æbler
Halvanden dl. mel
¼ tsk. bagepulver
2 spsk. sukker
¼ tsk. salt
⅛ tsk. kanel
1 stort pisket æg
Halvanden dl. sødmælk
Rapsolie til friturestegning
Til kanelsukkeret:
5 spsk. sukker
2 tsk. kanel
Fremgangsmetoden
  • Æblerne skylles grundigt og skæres i skiver af et par centimeter og fortsæt indtil du når ind til kernehuset - som smides ud.

  • Brug udstikkere i forskellige størrelser til småkager til at lave perfekte runde æbleringe.

  • Bland mel, sukker, bagepulver, kanel og salt i én skål.

  • Bland æg og sødmælk i en anden skål

  • Bland suker og kanel i en tredje skål.

Friteringen
  • Hæld din rapsolie i en dyb pande eller gryde og varm olien op.

  • Bland indholdet fra første og anden skål, således at du får en dej ud af det.

  • Dyp dine æbleringe i dejen og læg dem forigtigt ned i olien. Når olien bobler når der tilføres en æblering er den, den rigtige temperatur.

  • Steg æbleringene lidt af gangen til de er gyldne og sprøde.

De færdige æbleringe med kanelsukker
  • Tag æbleringene op af olien og vend dem i kanelsukkeret.

De sprøde æbleringe kan spises alene eller med en lækker blød vanilieis til.

Velbekommen!