Sprøde æbleringe med kanelsukker

Æblerne er i højsæson for tiden og vi er gået på jagt efter specielle opskrifter med den lækre frugt. Disse sprøde æbleringe er friturestegte og dyppet i sød kanelsukker. Det må kunne få de fleste munde til at løbe i vand!

Det skal du bruge:

Sprøde æbleringe med kanelsukker

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Æbleringene

  • 4 store æbler
  • 1½ dl mel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 2 spsk. sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 stort pisket æg
  • 1½ dl sødmælk
  • Rapsolie til friturestegning

Kanelsukker

  • 5 spsk. sukker
  • 2 tsk. kanel

Sådan gør du

  1. Æblerne skylles grundigt og skæres i skiver af et par centimeter og fortsæt indtil du når ind til kernehuset - som smides ud.
  1. Brug udstikkere i forskellige størrelser til småkager til at lave perfekte runde æbleringe.
  1. Bland mel, sukker, bagepulver, kanel og salt i én skål.
  1. Bland æg og sødmælk i en anden skål
  1. Bland suker og kanel i en tredje skål.
  1. Hæld din rapsolie i en dyb pande eller gryde og varm olien op.
  1. Bland indholdet fra første og anden skål, således at du får en dej ud af det.
  1. Dyp dine æbleringe i dejen og læg dem forigtigt ned i olien.
  1. Når olien bobler når der tilføres en æblering er den, den rigtige temperatur.
  1. Steg æbleringene lidt af gangen til de er gyldne og sprøde.
  1. Tag æbleringene op af olien og vend dem i kanelsukkeret.

De sprøde æbleringe kan spises alene eller med en lækker blød vanilieis til. Velbekommen!

Fremgangsmetoden
Friteringen
De færdige æbleringe med kanelsukker