
Soufflé med mango og savoiardi
Nem og lækker soufflé med mango og savoiardi
AfOpskrift til 6 personer
Savoiardi (til souffléen)
æggeblommer 5 stk.
vaniljesukker 100 g (hjemmelavet af sukker og vaniljestænger)
hvedemel 115 g
æggehvider 5 stk.
flormelis 55 g
sukker til at drysse med
Forvarm ovnen til 190?.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Stil den til side.
Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål, og stil skålen med æggehviderne til side. Kom vaniljesukker i skålen med æggeblommerne, og pisk dem hvide og skummende. Sigt hvedemel i, og vend det forsigtigt i med en dejskraber.
Pisk nu æggehviderne skummende, tilsæt flormelis under piskningen og pisk dem stive. Vend dem hurtigt, men forsigtigt, i den anden æggemasse.
Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt nogle ca. 10 cm lange fingre. Sørg for rigelig afstand mellem kagerne.
Drys lidt sukker over kagerne, sæt dem straks i ovnen og lad dem bage i ca. 20 min. Lad dem køle helt af, før de tages af bagepapiret.
Soufflémasse:
sødmælk 1¼ dl
vaniljestang ½ stk., kornene
sukker 70 g
hvedemel 40 g
smør 25 g
æggeblommer 3 stk.
appelsinlikør 2 spsk, fx Cointreau
æggehvider 3 stk.
sukker 20 g
mango 125 g, moden, skrællet og skåret i mindre stykker
savoiardikager 4 stk, skåret i stykker á ca. 1 cm og vædet med Cointreau.
Smør og sukker til souffléformene.
Forvarm ovnen til 180?.
Varm mælk, vaniljekorn og stang op i en gryde til kogepunktet.
Bland sukker og hvedemel sammen i en skål. Hæld gradvist vaniljemælken over mel og sukker, og pisk det godt igennem.
Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad det koge i to min. under kraftig piskning. Tilsæt smør og appelsinlikør, og lad blandingen afkøle lidt. Tilsæt æggeblommerne.
Pisk æggehviderne stive med sukker i en skål, og kom dem i dejen. Vend det hele rundt med en gummidejskraber.
Smør en stor souffléform eller flere små souffléforme med smør, og drys dem med sukker.
Fyld først ca. halvdelen af formen op med dej. Fordel mango og savoiardikager, og slut af med resten af dejen.
Sæt straks souffléerne i ovnen, og lad dem bage i ca. 25 min. i stor form og ca. halvdelen af tiden i de små forme.
Tag souffléen forsigtig ud, drys evt. med sigtet flormelis og servér.
TIP:Vi har blæret os, og bagt de italienske Savoiardi-kager selv, men du kan sagtens bare købe dem …